Få en sød og uhyggelig halloween med disse hindbærrøde, fløjlsbløde cupcakes. Hindbærpuré giver de blodrøde cupcakes smag, og derefter toppes de med flagermus af bær og edderkopper. Der skal være rigeligt med glasur til disse cupcakes og til ekstra dekorativ glasur
Fremgangsmåde
Cupcakes
1. Forvarm ovnen til 162 °C.
2. Beklæd 24 muffinforme med papirforme.
3. Put 350 g hvedemel i en stor skål.
4. Tilsæt 2 spiseskefulde kakaopulver, 1 teskefuld bagepulver, 1 teskefuld natron og 1/2 teskefuld salt.
5. Pisk og bland ingredienserne, og sæt melblandingen til side.
6. Pres hindbærrene gennem en finmasket sigte og over i en lille skål, og bortskaf kernerne.
7. Mål 1/3 kop puré ud og put den i en anden lille skål. (Gem resten af puréen til glasur og sæt den til side.)
8. Tilsæt 1,7 dl kærnemælk, 1 spiseskefuld rød frugtfarve og 1 teskefuld vaniljeekstrakt.
9. Rør for at blande ingredienserne.
10. Sæt hindbærblandingen til side.
11. Hæld 395 g stødt melis i skålen til en elektrisk røremaskine.
12. Tilsæt 115 g smør.
13. Pisk ingredienserne i 5 minutter, eller indtil de er lette og luftige.
14. Tilsæt 3 æg, ét ad gangen, med røremaskinen på lav hastighed, og skrab ned ad siderne i skålen efter behov.
15. Tilsæt 1/3 af melblandingen til røreskålen, og pisk, indtil det er blandet. Må ikke piskes for meget.
16. Tilsæt 1/2 af hindbærblandingen til røreskålen, og pisk, indtil det er blandet. Må ikke piskes for meget.
17. Tilsæt halvdelen af melblandingen til røreskålen, og pisk, indtil det er blandet. Må ikke piskes for meget.
18. Tilsæt resten af hindbærblandingen til røreskålen og pisk, indtil det er blandet. Må ikke piskes for meget.
19. Tilsæt resten af melblandingen til røreskålen, og pisk, indtil det er blandet. Må ikke piskes for meget.
20. Fordel dejen jævnt i de klargjorte muffinforme.
21. Bag 23-25 minutter, eller indtil der ikke følger dej med, når du sætter en tandstik ned i midten.
22. Tag cupcakes ud af formene, og afkøl dem helt på en rist.
Glasur
1. Put 340 gram flødeost i en mellemstor skål.
2. Tilsæt 10 spiseskefulde smør og 1 teskefuld vanilje.
3. Pisk ingredienserne med en håndmixer, indtil de er blandet.
4. Tilsæt 350 g flormelis.
5. Pisk igen, indtil det er blandet.
6. Del glasuren med halvdelen i to skåle.
7. Rør en spiseskefuld reserveret hindbærpuré i en skål til at lave lyserød glasur og
tilsæt evt. yderligere puré for at få en mørkere farve.
Hindbærreduktion
1. Pres hindbærrene gennem en finmasket sigte og over i en lille skål, og bortskaf kernerne.
2. Overfør puréen til en lille gryde.
3. Tilsæt 75 g stødt sukker og 0,55 dl vand.
4. Bringes i kog ved middelvarme.
5. Kog under hyppig omrøring, indtil blandingen er reduceret til det halve.
6. Lad køle helt af.
7.Overfør hindbærreduktionen til en lille sprøjtepose eller en sandwichpose.
Dekoration
1. Pynt cupcakes med hvid og pink flødeostglasur.
2. Lav koncentriske cirkler oven på kagerne med glasur i forskellige farver eller hindbærreduktion.
3. Brug en tandstik til at trække glasuren forsigtigt fra midten til yderkanten for at skabe et edderkoppespind.
4. Skær én cupcake-top af med en savtakket kniv, og skær flagermusvinger af toppen af cupcaken.
5. Brug brombær, blåbær, hindbær og dekorationsgel til at lave edderkopper eller flagermus.
6. Dyp kanterne af cupcakes i drys for at pynte kanterne.
7. Servér straks.mangler drys til toppen.