Dette sunde bananbrød bagt med fuldkornshvedebærmel og hørfrø ser flot ud, når det er skåret i skiver, takket været de højrøde hindbær og solbær, som er æltet med i dejen. Kontrasten mellem den søde banasmag og de syrlige bær er en spændende overraskelse.
Fremgangsmåde
Foropvarm ovnen til 175°C. Smør en brødform på 23x13 cm.
Bland fuldkornshvedebærmel, mel, hørfrø, bagepulver, natriumkarbonat og salt i en mellemstor skål. Fjern 2 spsk. af melblandingen, og vend den rundt med hindbær og blåbær i en separat skål. Rør bananer, brunt sukker, smør, æg og vanilje sammen i en stor skål. Tilsæt melblandingen til bananblandingen og rør, indtil massen er jævn. Vend forsigtigt hindbær og solbær i dejen, til de er jævnt fordelt. Hæld dejen i brødformen.
Bages i ca. 1 time, eller indtil overfladen er gyldenbrun, og der ikke længere hænger ubagt dej ved en tandstikker, som stikkes ned midt i brødet. Lad brødet afkøle i bageformen i 20 min. Fjern brødet fra bageformen, og lad det afkøle helt på en bagerist, før det skæres i skiver.