Dessert med Hindbær

Chokoladetærter med Hindbær

  • Tærtefyld med flødeost:
  • 3 Spsk. Majsstivelse
  • 225 g. flødeost, blødgjort og skåret i firkanter
  • ½ Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 5 Æggeblommer
  • ½ Stang vanilje – delt og skrabet (eller ½ Tsk. vaniljeekstrakt)
  • 300 ml. Sødmælk
  • 6 Spsk. sukker
  • Hindbær-topping:
  • 350 g. Driscoll’s Hindbær
  • Groft revet chokolade til pynt
  • Tærteskaller:
  • 170 g. Usaltet smør, blødgjort
  • 75 g. Flormelis
  • ½ Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 190 g. Hvedemel
  • 25 g. + 2 Spsk. Usødet kakaopulver
  • ¾ Tsk. Salt
  • 1 Stort æg, let pisket

2½ time | 8 tærter (eller 1 stor) | desserter

Raspberry
Raspberry

Hvis du elsker kombinationen af hindbær og chokolade, må du prøve disse tærter med en sprød chokoladebund – fyldt med vaniljecreme og toppet med hele hindbær. Hvis du ikke har små tærteforme, kan du sagtens lave en stor chokoladetærte.

Fremgangsmåde

Tærteskaller af chokolade – Første trin
LÆG smør i en skål, og pisk med sukker indtil blandingen er lind og lys i farven.
Tilføj æg og vanilje, og pisk igen.
LAD blandingen stå.
HÆLD mel i en mellemstor skål, og tilføj kakaopulver og salt. Pisk indtil ingredienserne er blandet sammen.
HÆLD halvdelen af melblandingen i smørblandingen og pisk.
TILFØJ resten af melet og pisk igen.
FORM dejen til en disk, og pak den ind i folie.
LAD dejen køle i køleskabet i en time. IMENS laver du tærtefyldet.

Tærtefyld med flødeost
HÆLD 250 ml. mælk i en mellemstor kasserolle, og tilføj 3 spsk. sukker og vanilje.
LAD blandingen simre indtil det begynder at dampe.
STIL den varme mælk til side.
HÆLD majsstivelse i en mellemstor skål, og tilføj 3 spsk. sukker.
PISK ingredienserne sammen.
TILFØJ æggeblommer, og pisk igen.
TILFØJ det mælk du har tilbage (kold) og pisk igen indtil blandingen er jævn.
TILFØJ ¼ af den varme mælk mens du PISKER.
TILFØJ endnu ¼ og PISK.
PISK derefter blandingen over i resten af den varme mælk.
LAD blandingen koge op mens du konstant RØRER RUNDT.
LAD blandingen koge indtil den tykner. RØR RUNDT.
FJERN fyldet fra varmen, og tilføj flødeost og ½ tsk. vaniljeekstrakt (Eller 1 tsk. vaniljeekstrakt hvis du ikke anvender en frisk vaniljestang.)
PISK indtil fyldet er jævn og lind.
HÆLD fyldet gennem en finmasket si og over i en mellemstor skål.
PRES plastikfolie henover fyldets overflade.
KØL fyldet af, og fortsæt med chokoladeskallerne.

Tærteskaller af chokolade – Andet trin
DRYS mel på bordet, og rul dejen ud til en rektangel – 10x20 cm.
SKÆR dejen i 8 cirkler med en diameter på 10 cm. Du kan eventuelt anvende et låg fra en bøtte yoghurt eller lignende.
PRES dejen ned i tærteforme med en diameter på 8 cm.
PRIK tærteskallerne med en gaffel.
FRYS skallerne i 30 minutter.
FORVARM ovnen til 160°C.
PRES sølvpapir hen over skallernes overflade.
FYLD skallerne op med tørrede bønner, ris eller lignende.
BAG tærteskallerne i 15 minutter.
FJERN forsigtigt bønner/ris og sølvpapir fra skallerne.
BAG skallerne i endnu 5-10 minutter eller indtil dejen ikke længere skinner.
LAD skallerne køle ned i 5 minutter.
FJERN skallerne fra formene.
STIL skallerne til side, og lad dem køle helt ned.

Du kan nu samle tærterne
PISK flødeost-fyldet indtil det er jævn.
BRUG en ske til at lægge fyldet i skallerne.
BRUG bagsiden af en ske til at gøre overfladen jævn.
LÆG friske hindbær på tærterne.
PYNT med revet chokolade.
SERVERES med det samme.
 

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.