Hvis du elsker kombinationen af hindbær og chokolade, må du prøve disse tærter med en sprød chokoladebund – fyldt med vaniljecreme og toppet med hele hindbær. Hvis du ikke har små tærteforme, kan du sagtens lave en stor chokoladetærte.
Fremgangsmåde
Tærteskaller af chokolade – Første trin
LÆG smør i en skål, og pisk med sukker indtil blandingen er lind og lys i farven.
Tilføj æg og vanilje, og pisk igen.
LAD blandingen stå.
HÆLD mel i en mellemstor skål, og tilføj kakaopulver og salt. Pisk indtil ingredienserne er blandet sammen.
HÆLD halvdelen af melblandingen i smørblandingen og pisk.
TILFØJ resten af melet og pisk igen.
FORM dejen til en disk, og pak den ind i folie.
LAD dejen køle i køleskabet i en time. IMENS laver du tærtefyldet.
Tærtefyld med flødeost
HÆLD 250 ml. mælk i en mellemstor kasserolle, og tilføj 3 spsk. sukker og vanilje.
LAD blandingen simre indtil det begynder at dampe.
STIL den varme mælk til side.
HÆLD majsstivelse i en mellemstor skål, og tilføj 3 spsk. sukker.
PISK ingredienserne sammen.
TILFØJ æggeblommer, og pisk igen.
TILFØJ det mælk du har tilbage (kold) og pisk igen indtil blandingen er jævn.
TILFØJ ¼ af den varme mælk mens du PISKER.
TILFØJ endnu ¼ og PISK.
PISK derefter blandingen over i resten af den varme mælk.
LAD blandingen koge op mens du konstant RØRER RUNDT.
LAD blandingen koge indtil den tykner. RØR RUNDT.
FJERN fyldet fra varmen, og tilføj flødeost og ½ tsk. vaniljeekstrakt (Eller 1 tsk. vaniljeekstrakt hvis du ikke anvender en frisk vaniljestang.)
PISK indtil fyldet er jævn og lind.
HÆLD fyldet gennem en finmasket si og over i en mellemstor skål.
PRES plastikfolie henover fyldets overflade.
KØL fyldet af, og fortsæt med chokoladeskallerne.
Tærteskaller af chokolade – Andet trin
DRYS mel på bordet, og rul dejen ud til en rektangel – 10x20 cm.
SKÆR dejen i 8 cirkler med en diameter på 10 cm. Du kan eventuelt anvende et låg fra en bøtte yoghurt eller lignende.
PRES dejen ned i tærteforme med en diameter på 8 cm.
PRIK tærteskallerne med en gaffel.
FRYS skallerne i 30 minutter.
FORVARM ovnen til 160°C.
PRES sølvpapir hen over skallernes overflade.
FYLD skallerne op med tørrede bønner, ris eller lignende.
BAG tærteskallerne i 15 minutter.
FJERN forsigtigt bønner/ris og sølvpapir fra skallerne.
BAG skallerne i endnu 5-10 minutter eller indtil dejen ikke længere skinner.
LAD skallerne køle ned i 5 minutter.
FJERN skallerne fra formene.
STIL skallerne til side, og lad dem køle helt ned.
Du kan nu samle tærterne
PISK flødeost-fyldet indtil det er jævn.
BRUG en ske til at lægge fyldet i skallerne.
BRUG bagsiden af en ske til at gøre overfladen jævn.
LÆG friske hindbær på tærterne.
PYNT med revet chokolade.
SERVERES med det samme.