Alle elsker burgere, men vi elsker ikke at de kan være usunde. Hemmeligheden er at bruge hakket højreb, grillet ved lav til mellem varme for at holde kødet saftigt. Den friske bær ketchup, en lækker blanding af søde og krydrede smage, er den perfekte dressing. Disse burgere er ekstra lækre serveret med pomfritter af søde kartofler til.
Fremgangsmåde
Krydret Bær Ketchup
Varm olien i en lille kasserolle over lav til medium varme. Tilføj løg og læg låget på. Rør rundt indtil løgene er gyldne – omkring 4 minutter. Tilføj chili og hvidløg, og kog videre indtil det dufter – omkring 1 minut. Tilføj blåbær og hindbær, eddike, brunt sukker, salt og krydderier. Lad blandingen simre over medium varme indtil den tykner og der kommer store bobler – omkring 5 minutter. Lad blandingen køle ned og blend den til en puré.
Højrebs Burgere
Forbered en udendørsgrill til mellem-varme. Ved en gasgrill kan du forvarme på høj temperatur, og justere til medium varme (omkring 230 grader). Ved en kulgrill kan du lade kullene brænde i omkring 15 minutter indtil kullene er hvide på overfladen, og du kan holde hånden lige over risten i omkring 3 sekunder.
Form hakket højreb til seks bøffer, hver med en diameter på 8 cm. Lav en fordybning på omkring 2,5 cm i hver bøf for at undgå at de skrumper. Drys hver side med salt og peber. Lad bøfferne stå ved stuetemperatur mens du forbereder grillen, men ikke længere end 45 minutter.
Pensl risten med olie. Læg bøfferne på, og luk for låget. Efter omkring 6 minutter, eller halvvejs, vender du bøfferne. Det sidste minut kan du lægge burgerbollerne på grillen og riste dem.
Læg hver bøf på en bolle med 2 spk. Krydret Bær Ketchup og et salatblad. Server burgeren varm med resten af bærrene.