Den lækreste julekage med julekrydderier, friske blåbær, appelsinfrosting og de fineste friske bær på toppen.
Opskrift skabt af Stinna Guldmann Marker.
Fremgangsmåde
Julekage
Start med at smelte smør i en gryde. Lad det efterfølgende køle helt af.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme, vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker, hakkede valnødder og appelsinskal.
Tilsæt nu melblandingen og smør. Vend det godt rundt. Tilsæt friske blåbær (hvis de er meget store, kan du med fordel skære dem i halve). Vend dem i dejen.
Smør en form og fordel dejen deri (jeg bruger en rund springform med hul i midten - Ø 24 cm).
Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Prik i den - der må ikke hænge dej ved, men den skal heller ikke bages længere end højst nødvendigt.
Lad kagen køle helt af efter bagning.
Appelsin-frosting
Mens kagen køler af, er det tid til at lave appelsinfrosting.
Kom flødeost, flormelis og appelsinskal i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.
Du kan enten fordele frostingen med en ske eller komme det i en sprøjtepose med en tyl. Påfør frostingen til den afkølede kage.
Pynt kagen med friske blåbær, friske hindbær, mynteblade og flormelis.