Julekage med bær, valnødder og appelsin frosting

Julekage med bær, valnødder og appelsin frosting

  • 200 g smeltet smør, afkølet
  • 350 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • 100 g hakkede valnødder
  • 1 stk. appelsin (skallen heraf) (brug økologisk appelsin)
  • 3 stk. æg
  • 150 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 100 g friske blåbær
  • 400 g flødeost
  • 50 g flormelis
  • ½ appelsinskal
  • Friske blåbær
  • Friske hindbær
  • Mynteblade
  • Flormelis

35 minutter | 10 | desserter | kage

Raspberry
 Julekage med bær, valnødder og appelsin frosting
Raspberry

Den lækreste julekage med julekrydderier, friske blåbær, appelsinfrosting og de fineste friske bær på toppen.

Opskrift skabt af Stinna Guldmann Marker.

Fremgangsmåde

Julekage

  1. Start med at smelte smør i en gryde. Lad det efterfølgende køle helt af.

  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  3. I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme, vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker, hakkede valnødder og appelsinskal.

  4. Tilsæt nu melblandingen og smør. Vend det godt rundt. Tilsæt friske blåbær (hvis de er meget store, kan du med fordel skære dem i halve). Vend dem i dejen. 

  5. Smør en form og fordel dejen deri (jeg bruger en rund springform med hul i midten - Ø 24 cm). 

  6. Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Prik i den - der må ikke hænge dej ved, men den skal heller ikke bages længere end højst nødvendigt. 

  7. Lad kagen køle helt af efter bagning.

Appelsin-frosting

  1. Mens kagen køler af, er det tid til at lave appelsinfrosting. 

  2. Kom flødeost, flormelis og appelsinskal i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.

  3. Du kan enten fordele frostingen med en ske eller komme det i en sprøjtepose med en tyl. Påfør frostingen til den afkølede kage. 

  4. Pynt kagen med friske blåbær, friske hindbær, mynteblade og flormelis.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.