Kærlig Kanin Kage

Kærlig Kanin Kage

  • Kage
  • 275 gram hvedemel
  • 1 Spsk. bagepulver
  • 1/4 Tsk. salt
  • 350 gram usaltet smør i små stykker, stuetemperatur
  • 350 gram sukker
  • 1 Tsp. vaniljeekstrakt
  • 235 ml Sødmælk, stuetemperatur
  • 250 gram pynede og hakkede Driscoll's Jordbær*
  • 4 store æg, stuetemperatur
  • Glasus
  • 225 gram usaltet smør i små stykker, stuetemperatur
  • 800 gram flormelis
  • 2 Spsk. sødmælk (plus ekstra om nødvendigt)
  • 1 Tsk. vaniljeekstrakt
  • Dekorationsmaterialer
  • 3 x 170 gram Pakker Driscoll's Hindbær
  • 1 x 500 gram 1 Pakke Driscoll's Jordbær
  • 1 x 170 gram 1 Pakke Driscoll's Brombær
  • 395 gram sødet revet kokos
  • Lilla gele madfarve

60 minuten | Portioner: 12 | fester og helligdage | desserter | børnevenlig

Raspberry
Kærlig Kanin Kage
Raspberry

Kærlig Kanin Kage

Fremgangsmåde

Kage
*Brug enten 250 gram hakkede jordbær eller 250 gram hakkede hindbær til kagedejen.
Forvarm ovnen til 175 grader, og smør grundigt din kaninform  og drys let med mel. 
Pisk mel, bagepulver og salt sammen i en mellemstørrelse skål og sæt til side. 

Pisk smør indtil det er luftigt med en elpisker på medium-høj styrke i omkring to minutter. Tilføj gradvist sukker og pisk indtil det er let og luftigt i omkring tre minutter, og skrab skålens sider et par gange. Pisk vaniljen i også.

Pisk æggene i et ad gangen, og skrab ned efter hvert æg, for at ægget bliver absorberet før du tilføjer et nyt. Tilføj melblandingen i fire dele skiftevis med mælken. Begynd og slut med melblandingen, og pisk hurtigt indtil det er jævnt. Hak 250 gram jordbær (eller hindbær), og fold dem ind i dejen. Hæld dej i formen og gør overfladen jævn med din spatel.

Bag i 40-45 minutter, eller indtil kagen er færdig. Kagen vil være gyldenbrun på toppen og kanterne vil begynde at slippe formens sider. Køl formen ned i 15 minutter. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.

Glasur
Pisk smør i en stor skål indtil det er luftigt med en elpisker på medium-høj styrke i omkring to minutter. Tilføj gradvist 200 gram sukker, og pisk indtil det er let og luftigt i omkring tre minutter, og skrab skålens sider et par gange. Tilføj resten af sukkeret, mælk og vanilje og pisk på høj styrke indtil det er helt jævnt og glat – det kan tage flere minutter. Glasuren er nu klar til at bruge.
Kagens opbygning
Placer kagen på en stor tallerken, så der er plads hele vejen rundt om kaninen. Put glasur på kagen så den er jævn, og gem ¼ kop  glasur. Pres kokos over hele kagens top og på siderne. Kagen kan opbevares natten over. Lad kagen være stuetemperatur ved servering. Brug billedet til inspiration når du dekorerer.
Forslag: to brombær som øjne, et halvt vertikalt skåret jordbær som næse, vertikale striber af jordbær som detaljer i ørerne, tynde skiver af jordbær til et smil, et lille stykke brombær til at forbinde næse og mund, giv resten af glasuren en lilla nuance og anvend en sprøjtepose til at lave knurhår, pynt rundt om kaninen med hindbær. Tilføj frugtdekoration umiddelbart før servering så kokossen ikke tager farve.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.