mmmmm... en sommerlige tærte med friske med bær
Fremgangsmåde
Først laves tærtedejen: Hæld alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Rør godt rundt med en ske og ælt derefter dejen med hænderne (dejen kan føles lidt tør i starten, men når plantemargarinen smelter, er den ikke længere tør). Klip et stykke bagepapir, der passer til en stor tærteform (cirka 28 cm i diameter) og rul dejen tyndt ud på bagepapiret. Læg både tærtedej og bagepapir i tærteformen og tryk forsigtigt dejen ned i kanterne. Overskydende dej skæres fra, og bagepapiret klippes til, så det passer til formen. Prik huller rundt omkring i dejen med en gaffel, så der ikke dannes luftbobler under dejen, når den bages. Stil tærtedejen på køl.
Så laves mazarinmassen: Pisk alle ingredienserne til mazarinmassen, til det er en ensartet masse. Brug eventuelt en foodprocessor med rørefunktion. Smør derefter mazarinmassen jævnt ud over tærtedejen. Bag tærtedejen og mazarinmassen ved 200 ºC almindelig ovn i 25 minutter (hold øje med tærten i slutningen af bagetiden, så den ikke får for meget). Mazarinmassen hæver op, men falder sammen igen, når kagen køler af.
Pisk den veganske fløde, citronsaft og vaniljesukker i 5 minutters tid, indtil flødeskummet er stift. Hæld hindbærene i skålen og pisk dem med, indtil flødeskummet er lyserødt. Smør hindbærskummet på den afkølede mazarintærte. Skær jordbær og brombær i skiver og fordel dem på tærten. Fordel derefter hindbær og blåbær. Pynt også gerne med pynteblade og spiselige blomster. Nyd tærten kold.