Små lækre bundt-kager – perfekt til den søde juletid! Olivenolien giver en smagfuld og svampet kage, som bliver endnu bedre med friske hindbær. Kagerne kan pakkes ind til værtindegaver, eller være et dejligt nyt indslag på julebordet.
Fremgangsmåde
FORVARM ovnen til 175°C.
SMØR en bundt-form med seks huller, og DRYS med mel – RYST overskydende mel ud.
HÆLD 170 g. mel i en mellemstor skål.
TILFØJ ½ tsk. bagepulver og ¼ tsk. salt.
PISK ingredienserne sammen.
STIL blandingen til side.
HÆLD olivenolien i en mellemstor skål.
TILFØJ 1½ tsk. revet appelsinskal, 2 spsk. appelsinjuice og ½ tsk. vaniljeekstrakt.
PISK ingredienserne sammen.
SLÅ to æg ud i en skål til en elmikser.
TILFØJ 200 g. sukker.
PISK ved medium-høj styrke indtil det er blandet godt – cirka to minutter.
REDUCER styrken til medium, og TILFØJ langsomt olieblandingen indtil det er blandet sammen.
REDUCER styrken til lav.
TILFØJ melblandingen og PISK indtil det hele netop er blandet sammen – du må ikke piske for meget.
FYLD formene halvt op.
HÆLD 170 g. hindbær i en mellemstor skål.
TILFØJ 2 spsk. mel.
VEND hindbær og mel, så hindbærrene er dækket.
DROP 4-6 hindbær i hver kageform – bærrene må ikke røre indersiden af formen/kanterne.
FORDEL resten af dejen ligeligt mellem formene for at dække hindbærrene.
BAG i 17-20 minutter eller indtil kagerne er færdig – test med en tandstik.
LAD kagerne køle ned på en rist i 5 minutter.
VEND kagerne ud af formen, og lad dem KØLE helt af.
DRYS med flormelis.
PYNT med resten af hindbærrene.
SERVERES med det samme.