Disse små juletræs-tærter er perfekte til julefrokosten, og de passer lige i hånden. Spis dem som de er, eller med råcreme eller is. Bag en festlig snack, som både børn og voksne vil elske.
Fremgangsmåde
- RUL en pakke tærtedej ud på bordet – drys med mel først.
- SKÆR seks juletræer i dejen med en kageform. Alternativt kan du skære dine juletræer med en kniv eller pizzaskærer.
- FLYT juletræerne til bagepladen.
- SKÆR resten af dejen ud i stjerneformer med en kniv eller kageform.
- SÆT dej-stjernerne til side.
- FYLD hvert juletræ med bærfyldet – LAD 1-2 cm af kanten være fri for fyld.
- SLÅ ægget ud i en lille skål.
- PISK ægget grundigt.
- TILFØJ mælk.
- PISK æg og mælk sammen.
- PENSL kanten af juletræerne med æggeblandingen.
- RUL den anden pakke tærtedej ud – drys med mel først.
- SKÆR seks juletræer.
- DRYS mel på en kagerulle.
- MED kagerullen ruller du dine juletræer lidt større end de forrige.
- SKÆR små (damp)huller i træerne med en skarp kniv eller ravioliskærer, så de ligner guirlander.
- SKÆR små runde huller i juletræerne med et sugerør, så de ligner pynt på træet.
- LÆG dine træer ovenpå de første træer.
- PRES kanterne sammen med en gaffel – hold den i en vinkel på 45°.
- PENSL tærterne let med æggeblandingen.
- DEKORER træerne med dej-stjernene.
- PENSL stjernerne med æggeblandingen.
- HÆLD resten af sukkeret (2 spsk.) i en lille skål.
- TILFØJ kanel.
- RØR rundt for at blande ingredienserne.
- DRYS kanel/sukker på tærterne.
- BAG i 20-30 minutter, eller indtil tærterne er gyldenbrune.
- LAD tærterne køle af.
- FJERN juice i kanterne.
- FLYT tærterne til en rist, så de kan køle af.
- LAD juletræerne køle helt ned.
-