Nainamo er en dessert, som stammer fra Canada, og som regel laves det til barer, men i denne opskrift har vi lavet det om til en lækker tærte med friske hindbær. Prøv opskriften næste gang du trænger til noget sødt.
Fremgangsmåde
Forberedelsestid: 30 min. + tid til at køle
Tilberedningstid: 18 min. + 3 timer i køleskabet
TÆRTEDEJ
Forvarm ovnen til 180°C. Smelt smør i en mellemstor kasserolle. Fjern kasserollen fra varmen, og lad smørret køle lidt af. Pisk kakaopulver og sukker i smørret indtil det er jævnt. Tilføj æg og pisk indtil igen indtil dejen er jævn. Tilføj krummer af grahamskiks, kokosflager og valnødder. Pres dejen ned i en rund springform med en diameter på 23 cm. Bag i 12 minutter. Køl tærtebunden helt ned.
FYLD
Over en stor skål presser du Hindbærrene igennem en finmasket si – du skal gerne ende med cirka 30 gram hindbærpuré. Smid kernerne væk. I en anden skål pisker du afkølet smør og vaniljepuver indtil det er jævnt. Indstil håndmikseren på lav styrke, og tilføj 120 gram flormelis. Tilføj 2 spsk. hindbærpuré, og pisk indtil det er blandet jævnt. Gentag med resten af dit flormelis og hindbærpuré indtil det hele er blandet sammen og er jævn – skrab skålens sider ned om nødvendigt. Spred blandingen over den afkølede tærtebund. Stil på køl i en time.
PYNT
Smelt chokoladen over et vandbad. Rør rundt i chokoladen regelmæssigt indtil det er smeltet – vær opmærksom på ikke at få vand ned i chokoladen. Lad chokoladen køle lidt af inden du smører den over tærtens fyld. Lad tærten køle af igen indtil chokoladen er hård igen. Lad tærten hvile ved stuetemperatur i cirka 15 minutter, så er det lettere at skære tynde skiver.