Hindbærmarmelade er en klassiker – perfekt på en toast, en skive franskbrød eller måske en engelsk muffin. Du kan vælge at udnytte den intense smag fra hindbær, eller lave en blanding med hindbær og brombær.
Fremgangsmåde
Marmelade
Læg hindbær, revet citronskal, citronsaft og sukker i en mellemstor kasserolle. Rør rundt og mos indtil det er blandet sammen. Lad blandingen koge op ved medium varme. Skru ned til lav varme, og lad marmeladen simre i 20-30 minutter. Rør regelmæssigt rundt, så marmeladen ikke brænder fast til bunden.
Anvend en ske til at overføre marmeladen til glas, og sæt lågene på med det samme. Stil dine marmeladeglas med bunden i vejret, da luften skubbes opad og marmeladen holder sig bedre i længere tid.
Lad dine glas stå med bunden i vejret i cirka 5 minutter. Køl marmeladen af, og nyd en lækker snack!