Denne kage er ikke kun et blikfang ved enhver påskebrunch – den overbeviser også med smagen. En saftig gulerodskage møder frugtagtige hindbær, sød marcipan og cremet flødeostglasur. @miss_gruenkern
Fremgangsmåde
Gulerodskage:
300 ml mandelmælk
2 spsk. æblecidereddike
100 g olie
200 g sukker
1 pakke vaniljesukker
400 g mel
1 pose bagepulver
60 g malede mandler
300 g gulerødder
Forvarm ovnen til kagen på 180 °C varmluft. Beklæd to springforme på 20 cm i diameter med bagepapir, og smør siderne med fedtstof.
Bland mandelmælk og æblecidereddike, og lad det stå kortvarigt. Imens skrælles og rives gulerødderne fint.
Tilsæt olie, sukker og vaniljesukker til mandelmælken, og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel, bagepulver og malede mandler, og rør det groft i. Tilsæt de revede gulerødder, og vend dem hurtigt i, indtil det hele er blandet. Hæld dejen i de to springforme, og bag dem i 30 minutter. Lad dem køle af.
Frugtlag:
300 g hindbær
70 g sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
Bring hindbær og sukker i kog, og lad det hele simre kortvarigt. Bland majsstivelse med citronsaft og vand, indtil det er glat. Blend hindbærrene, og kog op igen. Rør stivelsen i, og rør godt rundt, indtil blandingen tykner. Fordel den i to portioner på bagepapir og fordel den i cirkler, der er lidt mindre end de springforme, du bruger. Lad dem køle lidt af, og stil dem derefter i fryseren.
Glasur:
250 g smør
250 g flormelis
1 vaniljestang
300 g flødeost
Til glasuren piskes smør i et par minutter, indtil det bliver cremet hvidt. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, rør det langsomt ind, og når fedtstof og sukker er samlet, pisk kortvarigt ved høj hastighed. Tilsæt til sidst flødeosten, og rør den kortvarigt og langsomt i, indtil den er blandet. Sæt på køl.
Også:
100 g marcipan
100 g hvid chokolade
1/2 tsk hindbærfrugtpulver
100 g flødeskum
1 tsk flormelis
250 g hindbær
30 g hakkede pistacienødder
Drys arbejdsfladen let med flormelis. Rul marcipanen ud til en cirkel, der er lige så stor som frugtlaget.
Smelt den hvide chokolade til påskehare-ørerne. Fordel den på bagepapir, så du får to ca. 20 cm lange ører. Det fungerer bedst, hvis du allerede har skåret bagepapiret i den rigtige form – lidt større end de ønskede ører. Bland resten af chokoladen med frugtpulveret, og fordel det i midten af ørerne. For at få et knæk i øret skal du bare folde bagepapiret lidt om og sætte det fast på den måde, indtil chokoladen er størknet.
Ret toppen af de to gulerodskager let ud, og skær hver kage i to halvdele på tværs.
Smør et tyndt lag glasur på det første lag kage. Læg et af frugtlagene i midten ovenpå. Smør så meget glasur ud mod kanten, at der skabes en lige flade, så det næste lag kage ikke hænger ud i kanten. Læg det andet lag ovenpå, og gentag med marcipanen. Læg endnu et lag frugt oven på den tredje bund. Dæk til sidst med det sidste lag kage. Stil kage og glasur på køl i 30 minutter (sæt kagen i fryseren, hvis den kan være der). Fordel derefter glasuren på kagen.
Pisk fløden med flormelis, og smør det ud i midten af kagen. Stik kaninørerne i cremen og let ind i det øverste lag kage. Pynt med pistacienødder og friske hindbær.
Pisk fløden med flormelis, og smør det ud i midten af kagen. Stik kaninørerne i cremen og let ind i det øverste lag kage. Pynt med pistacienødder og friske hindbær.