Pavlova-juletræ

Pavlova-juletræ

  • Marengsbunde
  • 6 æggehvider
  • 1/4 tsk salt
  • 375 g sukker
  • 3 tsk Maizena
  • Hjemmelavet vaniljecreme
  • Frø fra 1 1/2 vaniljekorn eller 3 tsk vaniljesukker
  • 7,5 dl piskefløde eller flødeskum (du kan også bruge halvt mælk og halvt fløde).
  • 6 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 35 g Maizena
  • 5 dl flødeskum
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 pakke jordbær
  • 1 pakke brombær
  • Lidt flormelis til pynt

1 ½ time | 8-10 personer | desserter

Raspberry
Raspberry

Pavlova er altid populær, og til jul må det være perfekt at lave et Pavlova-juletræ.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 100 grader varmluft. (Bemærk, at temperaturen skal sænkes til 90 grader, når du sætter marengsen i ovnen)

Kom æggehviderne og salt i en skål. Sørg for, at skålen er helt ren, og at du ikke får en æggeblomme med. (Det betyder, at marengsen ikke bliver hård). Pisk æggehviderne ved lav hastighed, indtil de skummer. Når skummet begynder at stivne, tilsættes sukker lidt ad gangen samt Maizena. Pisk, indtil du får en blød og skinnende marengs, og alt sukkeret er opløst. Det tager ca. 10 minutter. Marengsen skal være ret stiv.

Til juletræet skal du bruge fire marengsbunde på 18, 15, 10 og 7 cm. Tegn med en sort tusch og vend papiret, inden du sprøjter marengsen på.

Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneform.

Sprøjt bundene ud. Start i midten og lav en ekstra kant rundt om.

Sæt marengsbundene i ovnen.

Sæt ovnens grader ned til 90 grader. Bag dem i 1 1/2 time midt i ovnen.

Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå i ovnen, indtil de er kølet af, helst natten over. Du kan lave bundene flere dage i forvejen. Jeg opbevarer dem normalt i ovnen. Men de kan også opbevares i en stor kagedåse.

Lav vaniljecremen.

Skær vaniljekornene i halve. Fjern frøene. Kom fløde, vaniljestang og vaniljekorn i en gryde. Lad det stå, indtil det lige koger. Rør med et piskeris af og til.

Tag en skål frem og pisk æggeblommer, sukker og Maizena sammen. Tilsæt den varme flødeblanding lidt ad gangen til æggeblandingen. Rør godt rundt med et piskeris i mellemtiden. Kom det hele tilbage i gryden.

Varm forsigtigt op igen. Det er vigtigt, at vaniljecremen ikke koger, da den så kan skille sig. Cremen bliver tykkere, når den bliver varmere. Når den begynder at tykne, tages den af varmen. Rør rundt, indtil den tykner. (Hvis den ikke bliver tyk nok, skal du sætte den tilbage på varmen, indtil den har den ønskede konsistens.) Lad den køle helt af. Kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskabet.

Sæt pavlovaen sammen lige før servering, så undgår du, at bundene bliver bløde.

Pisk flødeskum og vaniljesukker til en creme.

Læg den største bund på en kagestand. Tilsæt vaniljecreme, flødeskum og bær og drys med flormelis.

Læg den næststørste bund på, og gentag.

Leafs Raspberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.