Intens og lækker gulerodskage med masser af smag og sunde ingredienser. Pynt den med søde bær og veganske marcipan-æg for at skabe påskestemning. @miasommervegan
Fremgangsmåde
Start med at lægge cashewnødderne til toppingen i blød 2-4 timer eller længere, så de bliver blødere og nemmere at blende. Du kan også overhælde dem med kogende vand og lade dem stå en halv times tid, imens du laver kagen.
Blend mandler og havregryn helt fint i en foodprocessor, og hæld dem derefter i en skål.
Skær gulerødderne i små stykker, og fjern sten fra dadlerne. Hæld begge dele i foodprocessoren sammen med vand og kokosolie. Blend indtil det er en ensartet masse. Skrab eventuelt foodprocessorens sider nogle gange undervejs. Tilsæt kanel, ingefærpulver, vaniljepulver og revet appelsinskal. Bland derefter massen grundigt med mandler og havregryn, brug evt. hænderne.
Fordel dejen i en lille springform på 20 cm i diameter. Læg gerne bagepapir i bunden af formen, inden du klikker springformens ring nedover. Hvis du ikke har en springform i den størrelse, kan du også bruge en plastikbeholder eller et lille fad foret med bagepapir, så du nemt kan løfte kagen op af formen, når den skal serveres.
Lav toppingen: Dræn vandet fra de iblødlagte cashewnødder, og blend alle ingredienserne til toppingen i en foodprocessor. Skrab foodprocessorens sider undervejs og blend, indtil det er en helt cremet og ensartet masse. Smag til med sirup og citronsaft. Fordel toppingen ud over kagen, og stil den i køleskabet.
Nyd kagen, når den er blevet helt kold og mere fast i det. Sæt den evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigt. Pynt kagen med masser af friske bær og veganske marcipan-æg for at skabe påskestemning.