Påsken nærmer sig, og jeg giver dig en frisk og lækker gourmet-frugttærte på bretonsk sandkage med kakao, chokoladeganache og confiterede bær, ledsaget af lækker frisk frugt. Her er den! En fornøjelse i al sin enkelhed. @gourmandises_friandises
Fremgangsmåde
Til chokoladesvirvlen:
2 g gelatine (1 blad)
125 g fløde
100 g mørk chokolade
Rehydrér gelatinen i koldt vand. Varm fløden op i en gryde, indtil den koger. Smelt derefter chokoladen i et vandbad. Tag gryden med fløden af varmen, og tilsæt din afdryppede gelatine og bland den. Tilsæt den varme fløde tre gange over den smeltede chokolade, indtil du får en skinnende ganache. Hæld blandingen i formen, og stil den i fryseren i mindst 3 timer.
Bretonsk sandkage med kakao:
100 g mel
2 g salt
5 g bagepulver
6 g usødet kakao
75 g smør
60 g sukker
35 g æggeblommer
Kom det bløde smør og sukkeret i røremaskinen med bladet, og bland det hele. Tilsæt æggeblommer og halvdelen af melet sammen med bagepulver, kakao og salt, når det er blevet cremet. Bland og tilsæt derefter resten af melet, indtil du har en homogen masse. Rul dejen ud mellem to ark bagepapir til en tykkelse på 0,5 cm. Skær dem i en cirkel med en diameter på 18 cm, og sæt dem i fryseren, inden de bages, mens ovnen varmes op. Bages ved 170 °C i 15-20 minutter.
Til konfiterede bær:
125 g bær
1 g NH-pektin
5 g sukker
5 g citronsaft
Kom bærrene med halvdelen af sukkeret i en gryde, og kog dem ved svag varme under omrøring, indtil du får en kompot. Tilsæt resten af sukkeret blandet med pektin, bring blandingen i kog, og rør rundt i 2 minutter. Tilsæt citronsaften. Lad det køle af og sæt det til side, indtil det skal samles.
Anretning:
Friske bær
Bladguld
Chokoladeæg
Fordel de konfiterede bær over hele overfladen af sandkagen. Tag chokoladesvirvlen ud af fryseren, tag den ud af formen, og læg den i midten af sandkagen. Lad den tø op i 10 minutter, og fordel derefter bær og chokoladeæg rundt omkring.
Du kan pynte hindbærrene med konfiture. Pynt med bladguld.