Er du på udkig efter kreative madideer? Se opskriften på denne nemme bærugle, og find mange flere opskrifter på madkunst hos Driscoll's!
Fremgangsmåde
Afstilk og skær 2 jordbær i skiver på 6 mm, så du i alt har 6 skiver. Snit det sidste jordbær, så du har én skive til næb og to mindre skiver til ører, stil dem til side. Skær 2 runde skiver banan på 6 mm tykkelse til øjne, og halver det resterende af bananen på langs. Læg den mindste pandekage som hoved og pandekagen i almindelig størrelse som krop på en tallerken. Smør et lag honning, peanutbutter eller nøddepålæg på begge pandekager.
Sådan samles bæruglens hoved:
Læg de to runde bananskiver på den mindste pandekage, og placer et blåbær midt på hvert bananøje. Anret jordbærskiverne på den mindste pandekage, så ét stykke danner næbet og de to mindre stykker danner ører.
Sådan samles bæruglens krop:
Start øverst på pandekagen i almindelig størrelse:
Række 1-3: Læg omkring 4 blåbær midt hen over pandekagen.
Række 4: Læg omkring 3 blåbær midt hen over pandekagen.
Række 5: Læg omkring 2 blåbær midt hen over pandekagen.
Række 6: Læg omkring 3 blåbær midt hen over pandekagen.
Sådan laves vingerne: Placer 3 jordbærstykker fladt, med spidserne pegende let nedad, på hver side af blåbærrene. Placer den halve banan under uglens krop, og slut af med at lægge de 2 mandler under blåbærrene, så de danner uglens fødder.