Fine citron cupcakes med blåbærkompot og cream cheese frosting. Disse cupcakes er perfekte at servere til påske. @frederikkewaerens
Fremgangsmåde
Blåbærkompot:
250 g frosne blåbær
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra 1/2 citron
Skal fra 1 citron, fintrevet
Kom blåbær, sukker, vaniljesukker, saft og skal op i en gryde. Kog det op ved middelvarme og lad det herefter stå at simre i 10-15 minutter. Hæld det i en skål eller i et syltetøjsglas og lad det afkøle.
Muffins:
100 g smør, blødt
225 g rørsukker
100 g marcipan, revet
Fintrevet skal af 1 citron
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 stor spsk. skyr
½ dl mælk eller piskefløde
1 tsk. bagepulver
225 g mel
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk smør og rørsukker lyst og luftigt. Tilsæt marcipan og citronskal. Tilsæt et æg adgangen imens der piskes. Herefter tilsættes vanilje, skyr og mælk. Bland mel og bagepulver og si det ned i dejen og vend det rundt. Fordel dejen i muffinsforme og bag muffins i ca. 20-22 minutter. Lad dem køle af.
Cream cheese frosting:
100 g smør, blødt
200 g flormelis
1 tsk. vaniljepasta
Fintrevet skal fra 1 citron
200 g flødeost, køleskabskoldt
Pisk smør lyst og luftigt og tilsæt vanilje og citronskal. Tilsæt flormelis lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk flødeosten i lidt ad gangen og pisk godt til der ikke er flere klumper og frostingen er luftig og ensartet. Stil den på køl indtil den skal bruges.
Kom blåbærkompot i en sprøjtepose. Lav et hul i midten af hver muffin og fyld hullet med blåbærkompot. Kom cream cheese frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt frostingen rundt i kanten, som en rede, på hver muffin. Fyld blåbær i og server muffins. Velbekomme!