Bagte (ikke friturestegte!) donuts med friske brombær og hindbær. Lav lækre bløde donuts glaseret med pink glasur lavet af bær. Glem alt om dårlig samvittighed, og del disse lækre donuts med hele familien.
Fremgangsmåde
Opskrift skabt af Onesarcasticbaker
Donuts
FORVARM ovnen til 175°C.
SMØR eller sprøjt en donutform med plads til 12 donuts.
HAK 90 g. Brombær og 90 g. Hindbær i stykker på 0,5 cm, og LÆG dem i en lille skål.
TILFØJ creme fraiche og 1 tsk. vaniljeekstrakt.
RØR rundt, og STIL til side.
HÆLD hvedemel i en mellemstor skål.
TILFØJ kagemel, 1 tsk. bagepulver og ½ tsk. salt.
SI blandingen.
STIL melblandingen til side.
LÆG det usaltede smør i en mellemstor skål til en elpisker.
TILFØJ sukker.
PISK ved høj styrke indtil det er let og luftigt.
TILFØJ 2 store æg – et ad gangen, og PISK grundigt.
SKRAB siderne ned.
TILFØJ halvdelen af melblandingen og pisk igen – men ikke for meget.
TILFØJ bær, og PISK igen – men ikke for meget.
TILFØJ resten af melblandingen, og pisk kortvarigt. STOP med at piske.
TILFØj de sidste 80 g. brombær og de sidste 80 g. hindbær (HAK store bær i mindre stykker.)
PISK indtil dejen er blandet sammen – men pisk ikke for meget.
FOLD dejen med en spatel.
HÆLD dejen i en stor sprøjtepose.
ELLER anvend eventuelt en plastikpose.
SPRØJT dejen ud i formene, FYLD dem ¾ op.
BAG donuts i 14 minutter – test med en tandstik om de er færdige.
LAD donuts køle helt af før du tager dem ud af formen.
LÆG et stykke bagepapir under en rist, og flyt donuts over på risten.
Glasur
HÆLD 400 g. flormelis i en mellemstor, men ikke for dyb, skål, og stil til side.
LÆG 90 g. brombær i en skål til en food processor.
TILFØJ 90 g. hindbær.
BLEND indtil bærrene er blevet til puré.
PRES din puré gennem en finmasket si, og SMID kernerne ud.
MÅL 3 spsk. puré, og HÆLD det i din flormelis.
RØR rundt.
TILFØJ mere puré, og RØR rundt indtil glasuren er jævn og flydende.
DYP donuts halvvejs i glasuren, eller hæld glasuren over donuts. FLY donuts til en rist og LAD glasuren sætte sig.
SERVERES med det samme.