Denne temperamentsfulde cocktail er perfekt til fans af brombær og intens ingefærsmag og er perfekt til at nippe til ved siden af pejsen på en flot efterårsaften.
Fremgangsmåde
Brombær-sirup
1. LÆG 4-6 brombær i en lille gryde.
2. TILSÆT 75 gram sukker og 1 dl vand.
3. KOG ved middelvarme i 2 minutter, eller indtil sukkeret er opløst.
4. MOS med en kartoffelmoser, indtil brombærrene er knust.
5. LAD blandingen koge i 1 minut.
6. FJERN fra varmen og DÆK gryden til og LAD DEN HVILE i 5 minutter.
7. SIGT blandingen gennem en finmasket sigte og PRES med en dejskraber eller bagsiden af en grydeske for at frigøre saften.
8. LAD brombærsiruppen KØLE helt af.
9. AFKØL i køleskabet indtil brug eller i op til 2 uger i en lukket beholder.
Ingefærsaft
1. LÆG 1 ½ - 2 spiseskefulde revet frisk ingefær i en finmasket sigte.
2. PRES med en dejskraber eller bagsiden af en grydeske for at frigøre saften i en lille skål.
3. SÆT ingefærsaften til side, indtil der er brug for den.
Cocktail
1. FYLD 2 cocktailglas med knust is og STIL DEM TIL SIDE.
2. TILSÆT 1/2 dl frisk citronsaft og brombærsiruppen.
3. TILSÆT1 ½ tsk. ingefærsaft.
4. FYLD cocktailshakeren med isterninger.
5. RYST kraftigt i 20 sekunder, eller indtil ydersiden af shakeren er kold.
6. OPDEL cocktailen i de forberedte cocktailglas.
7. TILSÆT 1 stænk creme de cassis til hver cocktail.
8. PYNT hver cocktail med 2 eller 3 brombær.
9. PYNT hver cocktail med 1 citronskive.
10. SERVER cocktailen med brombær og ingefær med det samme.