Er du på udkig efter en sund snack med de sødeste blåbær, som du kan lave i dit eget køkken? Søg ikke længere, vi har den perfekte opskrift til dig. Med vores barer med quinoa og blåbær får du ikke kun et skud vitaminer, men også et energiboost, som hjælper dig tilbage på sporet! Med denne hurtige opskrift kan du lave snacks til en hel uge. Er det for meget med 12 barer? Ingen panik – de er altid godt at dele!
Fremgangsmåde
1 Tilsæt blåbær, 1 spsk. honning og 1 spsk. vand i en sauterpande, og bring det i kog. Tilsæt chiafrø, og kog i 5 minutter, til massen er tyknet. Lad bærfyldet køle en smule.
2 Forvarm oven til 175 °C. Dæk bunden af springformen med bagepapir.
Mos til sidst bananerne fint i en stor skål med en gaffel, og rør vaniljeekstrakten og resten af honningen i. Pisk quinoa, havremel, havreflager, bagepulver, kanel og et nip salt. Rør bananblandingen i, til dejen er fast.
3 Fordel 2/3 af dejen i bunden af kageformen, og pres den ned. Fordel det lettere afkølet bærfyld på dejen, og drys den resterende dej over bærrene i grove stykker. Bag barerne midt i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne.
4 Hak pistacienødderne groft, og drys dem over barerne. Lad dem køle af på en rist.
Skær ud i 12 barer.
Tip:
Hvis barerne er for bløde til at skære, kan du stille dem i fryseren i 20 minutter.
Tips til opbevaring: Opbevar barerne i en lukket beholder i køleskabet. De kan holde sig i 1 uge.