Smid de gamle cheesecakeforme ud af vinduet, for denne dip har den gode smag af blåbærcheesecake uden at du skal bage! En let citronsmag passer perfekt til blåbærrene og gør dem sprudlende, fyldige og fulde af smag.
Fremgangsmåde
LÆG 1 blåbær i en lille gryde.
• TILSÆT 1/2 kop vand og 1 spsk. stødt melis.
• BRING blåbærblandingen i kog.
• LAD blandingen koge uforstyrret i 5-10 minutter, eller indtil bærrene har afgivet deres saft, og vandet har samme farve som bærrene.
• PRES blandingen gennem en si, gem siruppen og kassér resterne af bær.
• AFKØL sirup i køleskabet, indtil den er afkølet.
• LÆG 170 g flødeost i en mellemstor skål.
• TILSÆT 170 g mascarponeost.
• PISK med en håndmixer i ca. 2 minutter, eller indtil det er glat og cremet.
• TILSÆT 62 g flormelis og PISK igen, så ingredienserne bliver blandet.
• TILSÆT 1/2 tsk vaniljeekstrakt, 1 spsk fed fløde og 1 tsk citronskal.
• PISK igen, så ingredienserne bliver blandet.
• FOLD flødeskummet langsomt i, 1/4 kop ad gangen.
• TILSÆT mere flødeskum efter ønske for at give smag og konsistens.
• PUTcheesecake-dip i en serveringsskål.
• DRYP masser af blåbærsirup over cheesecake-dippen.
• DRYS rigeligt med friske blåbær over.
• SERVERES sammen med småkager og kiks.