Blåbær-kanel-smuldrekage

Blåbær-kanel-smuldrekage

  • 400 g Driscoll's blåbær
  • 230 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 tsk vanillesukker
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 100 g stødt sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 60 g hvedemel
  • 100 g brun farin
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt

1,5 timer | 4 | desserter

Blueberry
Blueberry

Fejr efterårets sødme med denne blåbær-kanel-smuldrekage!

Fremgangsmåde

Vejledning:

Forvarm ovnen til 175° og beklæd en rund 22 cm kageform med bagepapir.

Tilbered kanel-smuldredej: Bland mel, brun farin, smør, kanel og salt i en mellemstor skål. Brug en gaffel eller en dejskærer til at blande ingredienserne sammen til en ensartet smuldredej uden tørre klumper.

Tilbered kagedejen: Pisk mel, bagepulver, salt, kardemomme og vaniljesukker sammen i en mellemstor skål. Sæt til side. Kom smør, granuleret sukker og brun farin i en stor skål, og pisk det sammen. Pisk ægget i. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og mælken, indtil begge dele er blandet i. Begynd og slut med de tørre ingredienser. Vend Driscoll's blåbær i, indtil det netop er blandet, og kom det i den klargjorte kageform.

Kom den tilberedte kanel-smuldredej oven på dejen. Sørg for, at der er et jævnt lag smuldredej. Bag kagen i 50-55 minutter, eller indtil der ikke hænger noget ved en tandstik, der stikkes ned i midten af kagen.

Lad den køle af i 10 minutter, før den skæres ud og serveres. Servér kagen som den er, eller top den med en kugle vaniljeis og nogle varme Driscoll's blåbær.

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.