Cheesecake fra @miasommervegan
Fremgangsmåde
Læg cashewnødderne i blød i 2-4 timer inden brug. Dette er for at gøre dem blødere og nemmere at blende. Alternativt kan du hælde kogende vand over dem i 30 minutter.
Lav først bunden: Blend mandler, havregryn og kakaopulver i en foodprocessor, til mandler og havregryn er finthakkede. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem med i foodprocessoren, indtil det er en smuldrende, finthakket masse. Tilsæt evt. et par spsk. vand, hvis massen er for tør.
Læg bagepapir i bunden af en springform, som måler cirka 20 cm i diameter. Læg bagepapiret på formens bund, inden du klikker springformens ring nedover. Brug fingrene til at fordele mandelmassen ud over bunden, og brug derefter en ske til at glatte ud.
Derefter laves blåbærlaget: Dræn vandet fra cashewnødderne, og hæld alle ingredienserne, undtagen kokosolie, i en foodprocessor. Blend det hele i 5-10 minutter, indtil det er en helt glat og cremet masse (eller så cremet som din foodprocessor tillader det). Brug en dejskraber til at skrabe foodprocessorens sider undervejs. Tilsæt til sidst kokosolie, og blend med. Fordel massen jævnt ud over bunden.
Lad kagen blive helt kold og fast inden servering. Den kan opbevares i fryseren eller i køleskabet. Hvis den opbevares i fryseren, bør den stå til optøning på køkkenbordet en time inden servering. Pynt kagen med friske blåbær.