Lækker, pikant smag af gedeost går overraskende godt i spænd med søde, saftige og fyldige blåbær.
Fremgangsmåde
Blåbær-kompot
Bland blåbær og 100 g sukker i en medium kasserolle og kog blandingen over medium varme under jævnlig omrøring. Kog indtil blandingen bliver lidt tykkere og blåbærrene let brister, omkring 7 minutter. Sættes til afkøling inden brug.
Iscreme-basen
Lad fløde, mælk og resten af sukkeret simre i en medium gryde indtil sukkeret opløses helt, ca. 5 minutter. Fjern kasserollen fra varmen.
Pisk æggeblommer i en separat skål. Pisk konstant og langsomt omkring en tredjedel af den varme flødeblanding i æggeblommerne, op pisk derefter æggeblandingen tilbage i gryden med cremen. Skru gryden op igen til medium-lav varme og kog forsigtigt indtil blandingen er tyk nok til at kunne ligge på bagsiden af en ske.
Filtrer gennem en finmasket sigte ned i en skål. Køl blandingen ned til stuetemperatur. Tilsæt gedeost, frisk citronsaft og vaniljeekstrakt og bland i en blender indtil konsistensen er glat.
Dæk til og nedkøl mindst 4 timer eller natten over.
Kærn i en ismaskine i overensstemmelse med producentens anvisninger. Når isen er frosset til en blød konsistens skal du bruge en spatel til at vende blåbærkompotten i.
Fjern iscremen fra ismaskinen, dæk tæt til og læg den i den koldeste del af din fryser indtil iscremen er fast (mindst 8 timer).