Blåbæris med gedeost

Blåbæris med gedeost

  • 480 ml fyldig fløde
  • 250 ml sødmælk
  • 230 g gedeost
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt
  • 170 g Driscoll’s blåbær
  • 335 g sukker
  • 4 spiseskefulde friskpresset citronsaft
  • 4 æggeblommer

30 min | Portioner: 20 is | desserter | ...

Blueberry
Blåbæris med gedeost
Blueberry

Lækker, pikant smag af gedeost går overraskende godt i spænd med søde, saftige og fyldige blåbær.

Fremgangsmåde

Blåbær-kompot

Bland blåbær og 100 g sukker i en medium kasserolle og kog blandingen over medium varme under jævnlig omrøring. Kog indtil blandingen bliver lidt tykkere og blåbærrene let brister, omkring 7 minutter. Sættes til afkøling inden brug.

Iscreme-basen

Lad fløde, mælk og resten af ​​sukkeret simre i en medium gryde indtil sukkeret opløses helt, ca. 5 minutter. Fjern kasserollen fra varmen.

Pisk æggeblommer i en separat skål. Pisk konstant og langsomt omkring en tredjedel af den varme flødeblanding i æggeblommerne, op pisk derefter æggeblandingen tilbage i gryden med cremen. Skru gryden op igen til medium-lav varme og kog forsigtigt indtil blandingen er tyk nok til at kunne ligge på bagsiden af ​​en ske.

Filtrer gennem en finmasket sigte ned i en skål. Køl blandingen ned til stuetemperatur. Tilsæt gedeost, frisk citronsaft og vaniljeekstrakt og bland i en blender indtil konsistensen er glat.

Dæk til og nedkøl mindst 4 timer eller natten over.

Kærn i en ismaskine i overensstemmelse med producentens anvisninger. Når isen er frosset til en blød konsistens skal du bruge en spatel til at vende blåbærkompotten i.

Fjern iscremen fra ismaskinen, dæk tæt til og læg den i den koldeste del af din fryser indtil iscremen er fast (mindst 8 timer).

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.