Udnyt vores overflod af blåbær med denne hurtige og nemme opskrift på blåbærmarmelade. Den er sødet med honning og har et strejf af citron, der afbalancerer smagen. Skøn på et stykke brød eller opvarmet og hældt ud over en skål vaniljeis.
Fremgangsmåde
Tallerkentesten
Hæld en smule af marmeladen på en tallerken, og stil den i fryseren i et par minutter. Tag tallerkenen ud, og se, om der er løbet saft fra blandingen. (Alternativt kan du afkøle en tallerken i fryseren, lægge en skefuld af blanding på den og se, om den løber.) Hvis blandingen løber, skal den koges længere. Hvis den holder sin form, er den klar til at blive hældt på syltetøjsglas.
En særlig tak
1. Ovenstående er fra bogen Tart and Sweet af Kelly Geary og Jessie Knadler. Alle rettigheder forbeholdes. Copyright © 2010 af Kelly Geary og Jessie Knadler.
2. Tilsæt blåbær, sukker, citronskal, citronsaft og honning i en stor gryde, og sæt det til at koge over middelhøj varme. Skru ned for varmen, og lad simre i 20-30 minutter, eller til marmeladen fremstår tyk og glinsende, eller til dit madtermometer viser 104 grader. Rør ofte i gryden, så blandingen ikke brænder på. Hvis du ikke har et madtermometer, kan du foretage en tallerkentest.
2. Hæld på syltetøjsglas, op til 0,5 cm fra kanten. Kontrollér, at der ikke er luftbobler, tør kanten af, og sæt låg på. Stil syltetøjsglassene i en gryde med kogende vand, og sørg for, at vandet står mindst 2,5 cm over glassene. Lad glassene koge i 10 minutter. Befinder du dig i højderne, skal glassene koge længere. Bemærk, at marmeladen måske ikke sætter sig med det samme, men først efter afkøling. I nogle tilfælde kan der gå flere dage – fortæller de tilbagemeldinger, som opskriften har modtaget.