Traditionel østrisk linzetorte men med et smagfuldt twist. En lækker snack med de fineste brombær. Tilføj nødder, krydderier og citrus for at gøre disse snackbars til den perfekte variation af en østrisk linzetorte. I denne opskrift bruger vi brombær frem for hindbær, og smagen fuldendes med citrus og ingefær. Du kan også prøve at lave opskriften med jordbær og valnødder, eller med blåbær og mandler.
Fremgangsmåde
Dej
Smør en firkantet bageform på 22 cm.
Bland hvedemel, havremel/fine havregryn, brunt sukker og salt i en stor skål ved at bruge en gaffel. Sørg for at knuse alle klumperne. Tilføj smeltet smør og vaniljeekstrakt, og bland ingredienserne godt sammen.
Pres dejen jævnt ned i din smurte form, og frys i 30 minutter.
Fyld
Bland brombær, sukker, majsstivelse, citronsaft og salt i en non-stick kasserolle på medium varme. Rør rundt indtil blandingen koger, og lad den derefter simre indtil den tykner. Fjern fra varmen.
Topping
Forvarm ovnen til 150°C.
I en food processor blander du hvedemel, hasselnødder, brunt sukker, salt, ingefær, stødt kanel og revet appelsinskal indtil nødderne er groft hakkede. Hæld blandingen i en skål, og dryp den smeltede smør over, og brug hænderne til at blande det sammen, så der kommer små klumper.
Saml snackbarerne
Bag den frosne dej ved 150°C i 40 til 45minutter indtil bunden er gyldenbrun og fast. Tag bunden ud af ovnen, og skru ovnen ned på 175°C.
Spred dit brombærfyld over bunden, og drys jævnt med din crumble topping – du kan sagtens lave klumperne større, hvis du har lyst.
Bag tærten i 50 minutter eller indtil den er gylden. Husk at rotere panden undervejs. Fjern tærten fra ovnen og lade den køle i 10 minutter. Kør en kniv rundt i kanten for at løsne bunden fra formen. Køl tærten helt af, og skær den ud i snackbarer.
Tip: I denne opskrift anvendes der brombær frem for hindbær, og smagen fremhæves med appelsinskal og ingefær. Du kan også sagtens kombinere enten jordbær med valnødder eller blåbær og mandler. Prøv dig frem!