Smukke scones fyldt med saftige brombær og en dejlig smag af mandler. Perfekt til mogenmad eller brunch i weekenden. Disse scones er nemme at lave, og du behøver ikke bruge en speciel form.
Fremgangsmåde
Opskrift skabt af Fork in the kitchen
Scones
FORVARM ovnen til 200°C.
LÆG bagepair på en bageplade
HÆLD hvedemel i en stor skål.
TILFØJ sukker.
TILFØJ 2½ tsk. bagepulver.
TILFØJ ¼ tsk. natron.
TILFØJ ½ tsk. salt.
RØR rundt.
TILFØJ smør, og brug en gaffel til at blande ingredienserne sammen – med klumper på størrelse med ærter.
LAD dejen køle ned i køleskabet.
HÆLD 125 ml. + 3 spsk. sødmælk i en lille skål.
TILFØJ creme fraiche.
TILFØJ 1 tsk. revet citronskal.
TILFØJ 1½ tsk. mandelekstrakt.
PISK.
STIL blandingen til side.
FORM et hul i midten af melblandingen, og HÆLD mælken heri.
RØR rundt, men ikke for meget.
LÆG dejen på en overflade hvor du har drysset mel udover.
ÆLT dejen, og PRES dejen til en oval på cirka 22x30cm, 0,5cm tyk. Ælt ikke for meget.
DRYS med brombær over halvdelen af dejen, og FOLD den modsatte side henover brombærrene.
FORM dejen til en stor cirkel på cirka 23cm.
DRYS mel på en kniv, og SKÆR dejen i 8 trekanter – ligesom en pizza.
FLYT scones over på bagepapiret, og LAD dem køle i køleskabet i 15 minutter.
Topping
LÆG mandler i en lille skål.
TILFØJ 2 spsk. usaltet smør.
TILFØJ 1½ spsk. brun farin.
RØR rundt.
STIL blandingen til side.
PENSL hver scone med cirka 1 tsk. sødmælk.
PRES 1-2 tsk. topping ned i overfladen på hver scone.
BAG i 15 – 20 minutter, eller indtil dine scones er gyldne.
SERVERES varme eller ved stuetemperatur.