Her er en opskrift på traditionel Ende børste med en lækker bærsauce. En lækker middag til hele familien. Vi anvender andebryster i denne opskrift, men bærsaucen kan også anvendes til en helstegt and eller eventuelt gåsesteg.
Fremgangsmåde
Tag de hele andebryster ud af køleskabet mindst en halv time før du skal anvende dem, og lad dem varme op til stuetemperatur.
Start med saucen. Hak skalotteløgene fint, og steg dem i 2 Spsk. smør.
Imens lægger du de pæneste brombær og hindbær til side til pynt. Varm resten af bærrene op i en kasserolle indtil de er bløde. Pres saften ud gennem en finmasket si.
Når løgene er gennemsigtige tilføjer du fond, portvin, eddike, timian, peber og 8 Spsk. bærpuré. Lad blandingen koge op. Lad saucen reducere mens du regelmæssigt rører rundt. Si saucen i en finmasket si.
Skær det meste af fedtet fra andebrysterne med en skarp kniv, og snit tern på oversiden. Drys med salt og peber.
Læg andebrysterne med fedtsiden nedad i en mediumvarm pande. Du behøver ikke anvende smør eller olie, da fedtet fra andebrysterne smelter på panden.
Steg andebrysterne i cirka 5 minutter på fedtsiden, indtil det er lækkert og sprødt.
Vend andebrysterne, og steg dem ved høj varme på den anden side i et par minutter indtil de er brune.
Fjern andebrysterne fra panden, og lad dem hvile tildækket i 8-10 minutter.
Imens varmer du saucen op igen, og slukker derefter igen når den godt varm. Pisk kold smør gennem saucen med et piskeris indtil saucen er tyk og skinnende.
Skær andebrysterne med en skarp kniv, så du får nogle pæne skiver, og anret dem på fire tallerkener. Anret med et par spisekefulde bærsauce over kødet, og pynt med de hindbær og brombær du lagde til side. Retten serveres med det samme, og resten af saucen kan serveres ved siden af.