Denne opskrift er perfekt til jul. Den består af en citronkiks, en kompot af brombær og blåbær, en vaniljemousse og alt sammen dækket af en chokoladeglasur. Kombinationen af brombær, blåbær og vanilje er bare guddommelig!
Fremgangsmåde
Kompot af blåbær og brombær:
Start med at hælde blåbær og brombær og 30 g sukker i en gryde, og varm det op ved svag varme. Når bærrene begynder at blive meget bløde, skal du blande dem, så du får en så glat puré som muligt. Sæt mosen i gryden ved middel varme. Bland de resterende 30 g sukker og pektin godt sammen i en skål, og hæld det i gryden under piskning. Bring det i kog i 2 min. Hæld det i en cirkel med en diameter på 16 cm, og læg det i fryseren.
Citronkiks:
Forvarm ovnen til 170 °C med roterende varme. Smelt smørret, og sæt det til side. Bland melet med bagepulveret. Blanchér æg og sukker i 2 minutter. Tilsæt citronskal og smør, og rør det hele sammen. Tilsæt fløde og olie, og rør igen. Hæld gradvist mel + gærblandingen i, og bland godt, så du får en meget glat og homogen dej, som du hælder i en 18 cm form eller cirkel. Bages i 20 minutter. Lad den køle af, og udstik en skive på 16 cm i diameter med en udstikker.
Forbered vaniljemoussen:
Rehydrér gelatinen i koldt vand.
Bland æggeblommerne med sukkeret.
Bring mælk og fløde med vanilje i en gryde i kog og hæld det over æggeblommerne/sukkerblandingen.
Bages ved 82 °C.
Tilsæt den pressede gelatine, og afkøl til 25 °C. Vend forsigtigt flødeskummet i med en spatel.
ANRETNING
Hæld 3/4 af vaniljemoussen i formen (for mit vedkommende en Dot-form af mærket Silikomart). Forlæng kanterne for at undgå, at der dannes luftbobler. Placer den frosne kompot af brombær og blåbær i midten af moussen. Fyld den resterende mousse på, tilsæt citronkiks og glat det overskydende af. Sæt den i fryseren natten over.
Næste dag skal du tage formen af din dessert og derefter sprøjte glasuren på den. Læg brombær og blåbær oven på desserten. Lad den tø op i 6 til 8 timer i køleskabet.