Grillet pizza er på alles læber for tiden, så hvorfor ikke prøve den her version med søde brombær, syrlig gedeost og mynte? Den kan serveres både som forret og hovedret. Brug vores opskrift på en hurtig pizzadej, eller køb en færdig rulle fra supermarkedet.
Fremgangsmåde
Forbered en medium-varm grill udendørs. Ved en gasgrill må du starte på høj varme og justere til medium varme (cirka 230°c) Ved en kulgrill må du lade kullet brænde i cirka 15 minutter, indtil der kommer hvid aske på overfladen, og du kan holde din hånd lige over risten i 3 sekunder.
Drys mel på en bageplade eller form uden kanter. Placer dejen på bagepladen og stræk den ud til en cirkel med en diameter på omkring 30cm. Dæk dejen til med plastikfolie og lad den hvile i 10 minutter. Ryst pladen så du er sikker på dejen ikke hænger fast – drys ekstra mel under, hvis der er behov.
Pensl risten med lidt olie. Lad dejen glide over på grillen. Dæk til og grill indtil undersiden af dejen er gyldenbrun – 3-5 minutter. Vend dejen og brug en pensel til at børste overskydende mel væk. Drys først ost og så bær over dejen. Dæk til, og grill indtil den anden side er bagt færdig – 3-5 minutter. Læg dejen på en tallerken eller et fad. Pres forsigtigt bærrene ned i osten, så de hænger ved. Drys med mynte og peber på toppen. Skær pizzaen i otte stykker. Server mens pizzaen er varm, med balsamicoeddike ved siden af.
Hurtig Pizzadej
Bland 225g mel, 2 spk. olivenolie, 1½ tsk. tørgær, 1 tsk. sukker, og 1 tsk. salt i en food processor med metalblade. Mens maskinen kører tilføjer du omkring 160ml varmt vand fra hanen. Ælt dejen i 45 sekunder. Læg dejen i en smurt skål, vend dejen rundt, og dæk til med plastikfolie. Lad dejen stå et varmt sted indtil den er hævet til dobbeltstørrelse – cirka 45 minutter.