Hjemmelavet is med brombær og kamille

Hjemmelavet is med brombær og kamille

  • KAMILLE-IS
  • 675 ml + 3 Spsk. Sødmælk, delt
  • 3 Spsk. Majsstivelse
  • 5 Spsk. Flødeost, skåret i firkanter
  • 400 ml Fløde
  • 170 gram Sukker
  • 5 Spsk. Honning
  • ¼ Tsk. salt
  • 40 gram Tørret kamille
  • 1½ Tsk. Vaniljeekstrakt
  • 1 Spsk. Vodka, valgfri
  • BROMBÆR-HVIRVEL
  • 70 gram Sukker
  • 1 Spsk. Majsstivelse
  • 2 x 170 gram Driscoll’s brombær
  • 1 Spsk. Frisk citronsaft

20 min + 40 min | 2 Portioner | desserter

Blackberry
Hjemmelavet is med brombær og kamille
Blackberry

Sød kompot af brombær kombineret med en lækker creme med kamille. Urte-is med noter af honning og vanilje.

Fremgangsmåde

Forberedelsestid: 20 min. plus tid til at fryse
Tilberedningstid: 37 min.


HVIS du anvender en ismaskine, kan du fryse maskinens skål efter anvisning.
KØL en brødform i fryseren.

BROMBÆRSAUCE
PISK sukker og majsstivelse i en skål.
SÆT til side.
PUT brombær i en lille kasserolle.
TILFØJ citronsaft.
TILFØJ blandingen med majsstivelse og sukker.
RØR rundt.
VARM blandingen op ved lav-medium varme, mens du RØRER regelmæssigt rundt indtil brombærrene er brudt ned, og saucen er tyk og boblende – cirka 10-12 minutter.
LAD saucen køle lidt ned.
HÆLD saucen over i en blender eller food processor.
BLEND brombærsaucen indtil den er jævn.
SI saucen gennem en finmasket si, og SMID kernerne ud.
SÆT brombærsaucen på køl.

KAMILLE-IS
PISK 3 Spsk. mælk med majsstivelse i en lille skål, indtil blandingen er jævn.
SÆT blandingen til side.
PUT flødeost i en mellemstor skål.
STIL til side.
PUT 750 ml mælk i en mellemstor kasserolle.
TILFØJ fløde, sukker, honning og salt.
KOG mælken med de andre ingredienser ved mellem til høj varme i 2-3 minutter, mens du regelmæssigt rører rundt.
TILSÆT tørret kamille.
DÆK mælkeblandingen til med låg.
LAD mælkeblandingen suge smagen til sig i 20 minutter.
SI blandingen i en finmasket si med et klæde, og PRES klædet godt, så du får al væsken med.
HÆLD mælkeblandingen tilbage i kasserollen.
PISK majsstivelsen fra tidligere, så den igen er jævn.
HÆLD majsstivelsen i din mælkeblanding.
RØR rundt mens du varmer blandingen op ved medium til høj varme, omkring 2-3 minutter, eller indtil blandingen hænger fast på bagsiden af en træske.
FJERN fra varmen.
HÆLD 1/3 kop af mælkeblandingen over flødeosten.
RØR rundt indtil det er jævnt.
HÆLD flødeosten over i resten af mælkeblandingen i kasserollen.
PISK indtil isen er jævn.
TILFØJ vanilje og eventuelt vodka.
LAD isen køle over isbad i 30 minutter eller
STIL på køl i køleskabet i 2-4 timer.
HÆLD isen i ismaskinen.
RØR rundt indtil isen er frossen efter maskinens anvisninger.
FJERN brødformen fra fryseren.
FJERN brombærsaucen fra køleskabet.
SPRED ¼ af isen jævnt i bunden af brødformen.
PUT klatter af brombærsaucen over isen.
SPRED endnu ¼ af isen jævn i formen.
KLAT brombærsauce over isen.
LAV forsigtigt hvirvler af brombærsaucen i isen med en lille kniv eller spisepind.
GENTAG indtil saucen er hvirvlet rundt i alle lag af isen.
DÆK formen tæt til med plastikfolie.
LAD isen køle i 4 timer eller over natten.
LAD isen hvile 5-10 minutter ved stuetemperatur før du serverer den.

Tip:
Hvis du tilføjer en smule vodka, får du en blødere is, som er nemmere at servere. Vodkaen kan ikke smages i den færdige is.

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.