Sød kompot af brombær kombineret med en lækker creme med kamille. Urte-is med noter af honning og vanilje.
Fremgangsmåde
Forberedelsestid: 20 min. plus tid til at fryse
Tilberedningstid: 37 min.
HVIS du anvender en ismaskine, kan du fryse maskinens skål efter anvisning.
KØL en brødform i fryseren.
BROMBÆRSAUCE
PISK sukker og majsstivelse i en skål.
SÆT til side.
PUT brombær i en lille kasserolle.
TILFØJ citronsaft.
TILFØJ blandingen med majsstivelse og sukker.
RØR rundt.
VARM blandingen op ved lav-medium varme, mens du RØRER regelmæssigt rundt indtil brombærrene er brudt ned, og saucen er tyk og boblende – cirka 10-12 minutter.
LAD saucen køle lidt ned.
HÆLD saucen over i en blender eller food processor.
BLEND brombærsaucen indtil den er jævn.
SI saucen gennem en finmasket si, og SMID kernerne ud.
SÆT brombærsaucen på køl.
KAMILLE-IS
PISK 3 Spsk. mælk med majsstivelse i en lille skål, indtil blandingen er jævn.
SÆT blandingen til side.
PUT flødeost i en mellemstor skål.
STIL til side.
PUT 750 ml mælk i en mellemstor kasserolle.
TILFØJ fløde, sukker, honning og salt.
KOG mælken med de andre ingredienser ved mellem til høj varme i 2-3 minutter, mens du regelmæssigt rører rundt.
TILSÆT tørret kamille.
DÆK mælkeblandingen til med låg.
LAD mælkeblandingen suge smagen til sig i 20 minutter.
SI blandingen i en finmasket si med et klæde, og PRES klædet godt, så du får al væsken med.
HÆLD mælkeblandingen tilbage i kasserollen.
PISK majsstivelsen fra tidligere, så den igen er jævn.
HÆLD majsstivelsen i din mælkeblanding.
RØR rundt mens du varmer blandingen op ved medium til høj varme, omkring 2-3 minutter, eller indtil blandingen hænger fast på bagsiden af en træske.
FJERN fra varmen.
HÆLD 1/3 kop af mælkeblandingen over flødeosten.
RØR rundt indtil det er jævnt.
HÆLD flødeosten over i resten af mælkeblandingen i kasserollen.
PISK indtil isen er jævn.
TILFØJ vanilje og eventuelt vodka.
LAD isen køle over isbad i 30 minutter eller
STIL på køl i køleskabet i 2-4 timer.
HÆLD isen i ismaskinen.
RØR rundt indtil isen er frossen efter maskinens anvisninger.
FJERN brødformen fra fryseren.
FJERN brombærsaucen fra køleskabet.
SPRED ¼ af isen jævnt i bunden af brødformen.
PUT klatter af brombærsaucen over isen.
SPRED endnu ¼ af isen jævn i formen.
KLAT brombærsauce over isen.
LAV forsigtigt hvirvler af brombærsaucen i isen med en lille kniv eller spisepind.
GENTAG indtil saucen er hvirvlet rundt i alle lag af isen.
DÆK formen tæt til med plastikfolie.
LAD isen køle i 4 timer eller over natten.
LAD isen hvile 5-10 minutter ved stuetemperatur før du serverer den.
Tip:
Hvis du tilføjer en smule vodka, får du en blødere is, som er nemmere at servere. Vodkaen kan ikke smages i den færdige is.