Duften af jul… Honningkager i ovnen, og brombærmarmelade, der simrer på komfuret. Disse klassiske linzer småkager er smagfulde, og bringer glæde i den kolde tid.
Fremgangsmåde
Opskrift skabt af: COMPLETELY DELICIOUS
HÆLD 2 spsk. majsstivelse i en lille skål, og TILFØJ 50 g. sukker.
RØR rundt for at blande ingredienserne, og STIL blandingen til side.
HÆLD brombær i en food processor eller blender.
BLEND brombær indtil du har en puré.
HÆLD brombærpuré i en mellemstor kasserolle.
TILFØJ 50 g. sukker og 1 spsk. citronsaft.
LAD det koge op.
KOG puréen indtil den er tyknet en smule – cirka 10 minutter.
FJERN marmeladen fra varmen.
TILFØJ majsstivelsen, og rør rundt.
STIL marmeladen tilbage på komfuret.
KOG og RØR rundt indtil blandingen er tyknet – cirka 3 minutter.
LAD marmeladen køle helt af. ( Marmeladen kan laves på forhånd, og gemmes i køleskabet i en dags tid.)
HÆLD mel i en mellemstor skål.
TILFØJ 1½ tsk. bagepulver, 1 tsk. ingefær og 1 tsk. kanel.
TILFØJ ½ tsk. natron, ½ tsk. salt og 1/8 tsk. nellike.
RØR rundt.
STIL melblandingen til side.
HÆLD smørret i en skål til en elpisker.
TILFØJ brunt sukker.
PISK indtil blandingen er cremet og bleg – cirka 3-4 minutter. SKRAB siderne ned.
TILFØJ 1 æg og PISK igen.
TILFØJ det andet æg, og PISK.
TILFØJ melasse, og PISK igen.
TILFØJ 1 tsk. vaniljeekstrakt og PISK.
TILFØJ halvdelen af melblandingen.
PISK, men vær opmærksom på ikke at piske for meget.
TILFØJ resten af melblandingen.
PISK, men ikke for meget.
SAML dejen til en kugle, og LÆG den over på et stykke bagepapir.
FORM dejen til en disk, og pak den ind i folie.
KØL dejen ned i mindst to timer.
FORVARM ovnen til 175°C.
LÆG bagepapir på en bageplade.
DRYS mel på bordet.
DRYS mel på din kagerulle.
RUL dejen ud så den har en tykkelse på 0,5cm. DRYS mere mel på kagerullen og bordet, hvis det er nødvendigt.
SKÆR dejen ud i 36 cirkler med en kageform på 7,5cm.
SKÆR halvdelen af cirklerne i midten med en anden mindre kageform, så du får et hul i form af fx en stjerne.
LÆG småkagerne med cirka 5 cm afstand på bagepapiret.
FRYS småkagerne i 15 minutter.
BAG småkagerne i 7-9 minutter eller indtil de er puffet let op, og BAG i endnu 1-2 minutter hvis småkagerne skal være mere sprøde end bløde.
KØL småkagerne af på bagepapiret i et par minutter. FLYT småkagerne til en rist, og lad dem køle helt af.
SMØR 1 spsk. brombærmarmelade på hver af de hele småkager.
DRYS de sidste småkager med flormelis.
LÆG småkagerne med hul ovenpå de hele småkager med marmelade.
SERVERES med det samme, eller gemmes i en lufttæt beholder i op til 2-3 dage.