Kålsalat med blåbær og søde kartofler

Kålsalat med blåbær og søde kartofler

  • 500 g søde kartofler
  • 1 bundt palmekål
  • 125 gram økologiske blåbær fra Driscoll’s
  • 1 gul peberfrugt
  • 100 g tahin
  • 50 g frosne, økologiske blåbær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. Citronsaft
  • ½-1 tsk. Salt
  • Peber
  • 1 dl vand

30 minutter | 2 personer | andre opskrifter

Blueberry
Blueberry

Sund og mættende salat fyldt med farve og smag fra blandt andet de søde blåbær. Dressingen overrasker med sin lilla farve og fyldige smag af hvidløg, salt og citron. Salaten er nem at lave og kan spises som et hovedmåltid til frokost eller eksempelvis sammen med falafler og pitabrød. Palmekålen kan erstattes af grønkål, hvis du ikke kan få palmekål i dit lokale supermarked. @miasommervegan

Fremgangsmåde

Skræl de søde kartofler, og kog dem i 10-15 minutter, eller indtil de er møre. Lad dem derefter køle af.

Blend alle ingredienserne til dressingen i en miniblender eller med en stavblender. Smag til om dressingen skal have mere salt, peber eller citronsaft.

Skær kålen i strimler, og læg den på et fad. Skær de afkølede søde kartofler i skiver eller tern, og fordel dem ovenpå kålen. Gør det samme med den gule peberfrugt. Fordel blåbærrene på salaten, og hæld dressingen ovenpå. Sæt eventuelt resten af dressingen i en skål ved siden af, så man kan hælde mere på sin egen portion.  

Leafs Blueberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.