Opskrift til lammekølle med brombærsauce

Lammekølle med brombærsauce

  • 1 bakke Driscoll’s-brombær (125 g)
  • 1 spiseskefuld Dijon-sennep
  • 2 teskefulde balsamicoeddike
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 20 fed hvidløg – pillede og delt i halve
  • 1 spiseskefuld frisk rosmarin
  • 2 teskefulde frisk timian
  • ½ teskefuld salt
  • ½ teskefuld friskkværnet sort peber
  • 1 lammekølle
  • 150 ml brombærpuré
  • 250 ml hønsebouillon
  • 2 spiseskefulde majsmel

10 minutter / Cook time: 90 minutter | 8 portinioer | fester og helligdage | andre opskrifter | svær

Blackberry
Lammekølle med brombærsauce opskrift
Blackberry

Yammie.... Nem opskrift på urte- og brombærmarineret lammekølle med brombærsauce. Den vil helt sikkert imponere dine middagsgæster!

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 210 °C.
  • Purér brombærrene i køkkenmaskinen, indtil massen er glat.
  • Pres brombærpuréen gennem en sigte for at få kernerne væk.
  • Bland cirka 70 g af brombærpuréen med sennep, eddike, 6 fed hvidløg, rosmarin, timian, peber og salt i en mellemstor skål.
  • Stil resten af brombærpuréen til side.
  • Prik i lammekødet over det hele med en stor gaffel og gnid kødet med blandingen af brombær og krydderier.
  • Fordel de resterende fed hvidløg i stegeformen.
  • Læg lammekøllen i stegeformen og lad denne marinade virke i 20 minutter.
  • Sæt lammekøllen i ovnen i 30 minutter.
  • Sænk temperaturen til 150 °C og steg videre i 1 time.
  • Tag lammekøllen ud af formen, pak den ind i aluminiumsfolie og lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud.
  • Behold 1 spiseskefuld af saften og hæld resten fra stegeformen.
  • Tilsæt 100 ml hønsebouillon og rør med en træske, så de brændte småstykker opløses.
  • Blend hvidløg og hønsebouillon, indtil det er glat.
  • Bland det med den resterende hønsebouillon, brombærpuré og majsmel i en lille gryde.
  • Bring det i kog på middel varme under kontinuerlig omrøring og tilsæt resten af brombærrene.

Serveres med det samme.

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.