Smagfulde muffins med blåbærchutney, som du nemt kan tilberede på forhånd, så de er klar når gæsterne ankommer.
Fremgangsmåde
Opskrift skabt af Rick Rodgers
Blåbærchutney
Hæld blåbær, brunt sukker, løg, ingefær, citronsaft, citronskal, chili, sennep, kanel og salt i en lille kasserolle, og lade det koge op ved medium varme mens du rører rundt. Skru ned for varmen, og lad det simre mens du regelmæssigt rører rundt – cirka 15 minutter. Hæld din chutney over i en skål, og lad den køle helt af.
Din chutney kan dækkes til eller puttes i en tæt beholder, og opbevares i køleskabet i op til fem dage før du skal bruge den. Lad den varme op til stuetemperatur før servering.
Muffins
FORVARM ovnen til 205°C. Smør 24 små muffinforme.
Si majsmel, mel, sukker, natron og salt ned i en mellemstor skål. Pisk kærnemæk, smeltet smør og æg sammen i en lille skål. Hæld blandingen over i de tørre ingredienser og pisk indtil dejen er jævn, men pisk ikke for meget. Fordel dejen i dine muffinforme.
Bag dine muffins indtil de er gyldne og har den rette konsistens – cirka 15 minutter. Lad dine muffins køle af i 5 minutter. Fjern muffins fra formene og lad dem køle ned til stuetemperatur.
Ved servering
Del hver muffin på midten. Læg en tsk. chutney i hver, og top med en skive prosciutto. Pres muffintoppen på igen. Serveres varme eller ved stuetemperatur.