Er toppen også din favoritdel af en muffin?! Bag disse lækre muffintoppe fyldt med sunde blåbær og pynt af streusel – perfekt som morgenmad, dessert eller som en snack.
Fremgangsmåde
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 35-40 min.
MUFFINS
Forvarm ovnen til 190 ̊C.
Læg bagepapir på to bageplader.
Hæld 6 spsk. smeltet smør i en stor skål.
Tilføj 100 gram sukker.
Pisk for at blande sammen.
Tilføj revet citronskal, 130 gram yoghurt, 1 æg og 1 tsk. vaniljeekstrakt.
Pisk indtil blandingen er jævn.
Sæt til side.
Hæld 270 gram mel i en mellemstor skål.
Tilføj 1½ tsk. bagepulver, 1 tsk. natron, kanel, ½ tsk. bagepulver og ¼ tsk salt.
Si blandingen for at kombinere ingredienserne.
Rør melblandingen i smørret, så det kun lige er blandet sammen. Rør ikke for meget rundt.
Lav runde klatter af dejen, og placer dem på bagepladerne – fire runde klatter på hver.
Lav klatterne let flade på toppen.
Fordel blåbærrene på klatterne, og tryk dem let ned i dejen.
Læg en firkant af flødeost ovenpå hver muffintop.
Streusel pynt
Hæld 45 gram mel i en mellemstor skål.
Tilføj 110 gram brun farin og 1 tsk. kanel.
Rør rundt for at blande ingredienserne sammen.
Tilføj 57 gram smør.
Bland ingredienserne sammen med fingrene indtil klumperne er på størrelse med små ærter.
Fordel streusel over dine muffintoppe.
Bag i 20 minutter.
Vend bagepladerne, og bag i endnu 15-20 minutter eller indtil muffintoppene er færdige – test eventuelt med en tandstik i midten.
Lad dine muffintoppe køle let af før du serverer.