En mørklilla brombærpuré forfinet med brombærlikør gør denne cremede og enkle brombær cheesecake til noget særligt. Bærrene pynter øverst i midten af cheesecaken. Hvis du ikke vil bruge likør, skal du blot erstatte den med vaniljeekstrakt.
Fremgangsmåde
Bund
Forvarm ovnen til 175 °C. Forbered en springform (Ø23cm) ved at smøre indersiden med smør.
Rør kagekrummer og smør i en medium skål med en gaffel. Tryk blandingen fast i bunden og op på siderne af springformen. Bages i 14 minutter til bunden er fast og tages ud af ovnen. Reducer ovntemperaturen til 150 °C.
Køl bunden helt af, mens du laver fyldet.
Fyld
Purér 150 g brombær i en blender eller foodprocessor. Filtrer derefter puréen og kassér frøene. Rør brombærlikøren og 2 teskefulde sukker i. Sæt det til side.
Omrør flødeost i en skål med en elektrisk mixer ved lav hastighed indtil den er helt glat. Tilsæt resterende sukker samt vanilje og pisk igen.
Tilsæt æg, et ad gangen, og omrør ved lav hastighed efter hver tilsætning. Tilsæt sour cream og omrør igen.
Hæld halvdelen af fyldet på den afkølede bund. Hæld en teskefuld puré-blanding ovenpå fyldet som en samlet klat.
Fortsæt med at fordele små portioner på 1 teskefuld puré af gangen indtil halvdelen af puréen er brugt.
Sæt spidsen af et tandstik i overfladen af cheesecaken. Flyt tandstikspidsen omkring på overfladen af cheesecaken gennem midten af hver puré-klat uden at løfte tandstikken, så du får et flot mønster.
Hæld det resterende fyld langsomt på overfladen af cheesecaken. Fortsæt med at fordele 1 teskefuld puré på overfladen af fyldet indtil den resterende puré er brugt. Gentag tandstik-tricket for at lave mønster.
Bag ca. 50 minutter eller indtil kanterne er lige og midten bævrer lidt.
Sluk for ovnen. Hold ovnlågen let åben med håndtaget af en træske. Lad cheesecaken afkøle i ovnen i 1 time.
Fjern cheesecaken fra ovnen og afkøl den fuldstændigt.
Køl cheesecaken helt ned i køleskabet i 4 til 6 timer eller natten over.
Garnér med resterende brombær og mynteblade.