Lav en let salat med kraftige smage og top den med søde bær som en fantastisk forret. Kontrasten mellem de søde pekannødder og den syrlige vinaigrette er et fantastisk par med peberfrugt og søde blåbær og hindbær. Lav evt. kandiserede pekannødder og vinaigrette i forvejen, hvis du har lyst.
Fremgangsmåde
Kandiserede pekannødder
1. Forvarm ovnen til 300 grader.
2. Pisk æggehvider, sukker, kanel og cayennepeber sammen i en skål. Pisk, indtil det er skummende, og læg derefter pekannødder i æggehvideblandingen, og bland dem rigeligt. Læg bagepapir eller aluminiumsfolie på en bageplade. Spray eller smør pladen med olie, og fordel derefter pekannødderne jævnt på pladen. Drys med salt, og bag dem i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune, og vend dem i ovnen hvert 5. minut. Afkøl dem i 1 time, og opbevar dem i en plast- eller glasbeholder, indtil de skal bruges. (Bemærk: Disse er fantastiske i julen og er altid en god snack)
Vinaigrette med gurkemeje og appelsin
1. Kom alle ingredienser undtagen olie i en blender. Blend på medium hastighed i 10-15 sekunder, indtil alle ingredienser er blandet. Dryp langsomt olivenolie i med blenderen i gang. Krydr med salt og peber. Opbevares i en glas- eller plastbeholder i køleskab, indtil den skal bruges.
Salat
1. Fordel rucolaen på 4 salattallerkener. Læg blåbær og hindbær på toppen af rucolaen. Smuldr derefter gedeost og pekannødder over salaten, dryp med vinaigrette, og server straks.