En lækker bageopskrift på kanelsmåkager med brombær. Prøv at bage disse sukker-cookies med mandler og simpel brombær-fyld med kanel og nellike. Småkager med mandler og brombær, der smager præcist ligeså godt som de ser ud – nemme at pakke, og perfekt som værtindegave i den søde juletid.
Fremgangsmåde
KLIP et stykke bagepapir – cirka 35cm lang. Læg til side.
HÆLD brombær, 3 spsk. sukker, kanel, nellike og vand i en mellemstor kasserolle.
VARM brombær og de andre ingredienser op ved medium-høj varme indtil det netop begynder at koge. RØR regelmæssigt rundt.
REDUCER varmen til lav-medium.
LAD blandingen SIMRE indtil det tykner – omkring 10 minutter, mens du RØRER RUNDT og moser bærrene med en gaffel. Du skulle gerne få cirka 100 g. brombærfyld.
STIL blandingen til side.
PISK smør og 150 g. sukker med en elpisker indtil det er let og luftigt – 3-5 minutter.
TILFØJ æg, mandelekstrakt og vaniljeekstrakt.
PISK igen indtil ingredienserne er blandet sammen.
STIL blandingen til side.
PISK mel, bagepulver og salt i en mellemstor skål.
BLAND melblandingen over i smørblandingen, og PISK ved lav styrke indtil det er blandet sammen, men vær opmærksom på ikke at piske for meget.
HÆLD dejen ud på bagepapiret.
RUL dejen til en rektangel – 30x20cm og 0,5cm tyk.
SPRED brombærfyldet udover dejen, men lad 5 cm af kanten være fri.
RUL dejen til en tyk rulle ved den lange side – brug bagepapiret til at rulle med.
PAK rullen tæt sammen med plastik folie.
KØL dejrullen ned i mindst fire timer.
FORVARM ovnen til 175°C.
LÆG bagepapir på to bageplader.
SKÆR dejen i skiver som småkager – cirka 0,5 cm i tykkelse.
FORDEL 12 småkager på hver bageplade med cirka tre centimeter imellem dem.
BAG i 13-15 minutter eller indtil dine småkager begynder at brune.
FJERN kagerne fra ovnen, og drys med sukker.
KØL dine småkager ned i et par minutter.
FLYT småkagerne over på en rist, og lad dem køle helt af.