Har du lyst til at prøve en cremet dessert med en perfekt balance mellem det søde og det syrlige? Denne opskrift på snackbarer med blåbær og citron ser umiddelbart meget kompliceret ud, men er super nem at lave.
Fremgangsmåde
Opskrift fra Andrea Kunkel
Forvarm ovnen til 175°C.
SPRØJT en 20x20cm bageform med madlavningsspray.
Læg bagepapir på en stor bageplade.
PLACER kiksekrummer i en mellemstor skål.
TILFØJ 3 Spsk. smeltet smør samt revet citronskal.
BLAND ingredienserne sammen.
PRES krummeblandingen jævnt ned i bunden af din bageform.
BAG i 10 minutter.
PLACER 3 æg i en stor skål, og PISK grundigt.
TILFØJ kondenseret mælk, fløde og citronsaft.
PISK igen.
VEND forsigtigt 170 gram blåbær i blandingen.
HÆLD fyldet udover den bagte bund.
BAG i 15-20 minutter indtil fyldet har sat sig.
LAD kagen køle i mindst en time i køleskabet eller natten over.
Blåbærsauce
PLACER 170 gram blåbær i en mellemstor kasserolle.
TILFØJ saft fra 1 citron og 1 Spsk. sukker.
LAD blandingen koge op ved medium varm.
PLACER 1 tsk. majsstivelse i en lille skål.
TILFØJ 1 tsk. koldt vand.
RØR rundt.
RØR rundt i majsstivelsen mens du HÆLDER den i blåbærsaucen.
RØR rundt for at blande majsstivelse og sauce.
REDUCER varmen, og lad saucen simre i 10-15 minutter indtil den er tyknet.
SERVER saucen over skiver af dine snackbarer med citron.