Tarteletter med brombær og bacon med karamelliserede løg

Tarteletter med brombær og bacon med karamelliserede løg

  • 150 g hvedemel
  • 7 spiseskefulde usaltet smør, skåret i spiseskefulde, ved stuetemperatur, plus mere til formene
  • 85 g flødeost, skåret i spiseskefulde, ved stuetemperatur
  • En knivspids salt
  • 1 spsk. ren ahornsirup, helst grad B
  • 4 baconskiver, helst ahornrøget
  • Friskmalet sort peber
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 mellemstore gule løg, hakkede (ca. 4 kopper)
  • Koshersalt og friskmalet sort peber
  • 1 pakke (170 g eller 1 1/3 kopper) Driscoll's brombær skåret i halve på tværs
  • 2 spiseskefulde frisk salvie, skåret i meget tynde skiver

Forberedelsestid:
 20 minutter
 | Tilberedningstid:
 1 time | 8 | andre opskrifter

Blackberry
Blackberry

Denne ekstraordinære forret i portionsstykker består af tre nemme komponenter, som samles lige før servering. Den salte og søde kombination er lækker. Hvis du ønsker en særlig hors d'oeuvre til en brunch, kan du prøve disse tarteletter.

Fremgangsmåde

Flødeostedej

• Kom mel og salt i en foodprocessor med metalskær og kør det hele sammen. Tilsæt smør og flødeost, og kør ca. 10 gange, indtil blandingen begynder at klumpe sammen. Saml dejen på bordet og form den til en tyk plade. Pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl, indtil den er afkølet og nem at håndtere, ca. 2 timer.

Bagning af dejen

• Forvarm ovnen til 200 °C. Sæt ovnristen midt i ovnen.

• Smør to miniaturemuffinforme med plads til 12 muffins. Del dejen i 24 kugler. Læg en dejkugle i én muffinform ad gangen, og brug fingrene til at trykke den fast og jævnt op ad siderne, så der dannes en dejskal. (En tærtepresse af træ, som fås i køkkenudstyrsbutikker og online, kan hjælpe dig med opgaven.) Stik hul i skallerne med en gaffel. Frys i 5 minutter.

• Sæt dem i ovnen, og bag dem, indtil skallerne er gyldne, ca. 10 til 12 minutter. (Skallerne krymper under bagningen) Lad dem køle af i formene i 5 minutter. Fjern forsigtigt skallerne fra formene, og afkøl dem helt. (Dejen kan opbevares i en tildækket beholder i op til 1 dag)

Ahornglaseret bacon

• Hold ovnen på 200 °C.

• Læg baconen i et enkelt lag på en stor bageplade med kant. Bag, indtil baconen er sprød og gyldenbrun, 15-20 minutter. Hæld forsigtigt fedtet fra bagepladen. Pensl halvdelen af ahornsiruppen over baconstrimlerne. Sæt dem tilbage i ovnen, og bag dem, indtil de er glaserede, ca. 2 1/2 minut. Tag det ud af ovnen, og vend baconen rundt. Pensl de andre sider med resten af siruppen, og kværn peber ovenpå efter smag. Bag igen, indtil de er glaserede, ca. 2 minutter mere. Læg baconen på et skærebræt og lad den køle lidt af. Hver baconstrimmel skæres på tværs i seks stykker, så der bliver 24 lige store stykker, og de afkøles. (Baconen kan opbevares ved stuetemperatur i 2 timer.)

Karamelliserede løg

• Varm olien op i en stor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt løgene, og brun dem under lejlighedsvis omrøring, indtil de er bløde, ca. 5 minutter. Skru ned for varmen til medium-lavt og brun videre under lejlighedsvis omrøring, indtil de er meget møre og gyldne, ca. 30 minutter. Krydr med salt og peber. (Løgene kan tilberedes 4 timer før servering. Opvarm ved svag varme.)

Servering

• Fordel de varme løg i tarteletskallerne. Læg 2 eller 3 stykker brombær i hver skal, og sæt bacon ned på højkant mellem bærrene. Drys salvie over og servér.

Leafs Blackberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.