Elsker du smagen af chokolade kombineret med friske bær? Så er denne lækre opskrift noget for dig! En vegansk chokoladekage med de lækreste brombær og blåbær. Et andet plus er, at chokoladekagen ikke tager lang tid at lave. Efter to timer er den klar til servering. Pynt med chokoladecreme på toppen, og velbekomme!
Fremgangsmåde
1 Forvarm oven til 180 °C. Dæk bunden af springformen med bagepapir, og smør kanten med olie.
2 Mos til sidst bananen i en skål med en gaffel. Hak 100 gram af chokoladen groft, og smelt over vandbad. Lad chokoladen køle en smule. Imens røres mælk, olie, vaniljeekstrakt og 2 spsk. ahornsirup i bananerne.
3 Bland de tre slags mel, kakaopulver, bagepulver, natron og brun farin i en anden skål, og rør grundigt sammen med et piskeris.
4 Rør den smeltede chokolade i bananblandingen, og rør dernæst blandingen i de tørre ingredienser.
5 Hæld dejen i springformen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter, til den er færdigbagt. Mærk med en kødnål, om kagen er klar. Hvis kødnålen er ren, når du trækker den ud, er kagen klar. Lad kagen køle af på en rist.
6 Hak resten af chokoladen groft, og smelt 150 g over vandbad. Skær smørret i tern, og rør det i chokoladen sammen med resten af ahornsiruppen. Lad blandingen køle.
7 Halvér kagen på langs. Fordel 1/3 af chokoladecremen på bunden, og læg den øverste halvdel ovenpå. Fordel resten af cremen på kagen, og pynt med brombær og hakket chokolade.
Tip:
Hvis du laver chokoladecremen, mens kagen er i ovnen, får du en fast creme. Rør den inden brug med et piskeris. Hvis du tilbereder cremen umiddelbart inden servering, vil den være flydende og klar til at blive hældt på kagen.