Disse små veganske pandekager med bær kan spises næsten som cornflakes – bare hæld din yndlings plantebaserede mælk over dem, eller pynt dem eventuelt med friske bær og ahornsirup. Lige meget hvad du vælger, bliver det en lækker morgenmad!
Fremgangsmåde
OPSKRIFT SKABT AF @shortgirltallorder
FORVARM panden så den er godt varm.
HÆLD plantebaseret mælk i en mellemstor skål.
TILFØJ 1 spsk. æblecidereddike.
RØR rundt for at blande ingredienserne, og lad det KØLE af i 5-10 minutter indtil mælken begynder at klumpe en smule.
STIL til side.
HÆLD melet i en lille skål.
TILFØJ 1/8 tsk. Salt, ¼ tsk. Bagepulver og ¼ tsk. Natron.
SIGT blandingen, og STIL til side.
FØJ 80g. moste bær, 2 spsk. sukker og 1 tsk. Vaniljeekstrakt til mælkeblandingen.
RØR rundt for at blande ingredienserne sammen..
HÆLD melet i mælkeblandingen.
RØR rundt indtil du har en tyk pandekagedej.
LAD dejen køle i nogle minutter.
SPRØJT lidt olie på panden.
HÆLD dejen på panden i små mængder (pandekagerne skal være på størrelse med en 2-krone). Du kan anvende en sprøjtepose eller to små skeer.
BAG pandekagerne indtil overfladen ser tør ud.
VEND pandekagerne og BAG i endnu 1-2 minutter.
FORTSÆT indtil du har brugt al dejen, og TILFØJ mere olie hver gang.
DEL pandekagerne mellem to dybe tallerkener.
PYNT med bær.
PYNT med ahornsirup og/eller plantebaseret mælk.