Brug din yndlingskombination af bær til at toppe denne klassiske cheesecake. Let sødede bær på kagecreme i en sprød tærte af grahamskiks. Hvis du ikke har flere tærteforme, kan du også bruge en springform på 25 cm med udtagelig bund.
Fremgangsmåde
Kagecreme
1. Hæld 2 dl sødmælk i en mellemstor gryde.
2. Tilsæt 3 spiseskefulde stødt sukker.
3. Tilsæt korn skrabet ud af 1/2 vaniljestang (eller 1/2 tsk. vaniljeekstrakt).
4. Kog ved middelvarme, indtil blandingen begynder at dampe. Må ikke koges for meget.
5. Sæt mælkeblandingen til side.
6. Put 5 store æggeblommer i en mellemstor skål.
7. Tilsæt 3 spiseskefulde majsstivelse.
8. Tilsæt de sidste 3 spiseskefulde stødt sukker.
9. Pisk og bland det sammen.
10. Tilsæt den sidste 0,8 dl kold mælk og pisk, indtil dejen er glat.
11. Sæt æggeblommeblandingen til side.
12. Tilsæt 0,5 dl mælkeblanding til æggeblommeblandingen, mens der hele tiden piskes.
13. Tilsæt 0,5 dl mælkeblanding mere til æggeblommeblandingen, mens der hele tiden piskes.
14. Tilsæt hele æggeblommeblandingen til resten af den varme mælkeblanding i gryden, mens der hele tiden piskes.
15. Bring blandingen i kog, mens der hele tiden piskes, og kog 1-2 minutter mere, indtil den er tyknet.
16. Tag den fra varmen, og tilsæt 1 pakke flødeost og 1/2 tsk vaniljeekstrakt.
17. Pisk, indtil den er glat, og si den gennem en finmasket sigte og over i en skål.
18. Tryk plastfolie direkte på overfladen og afkøl, indtil den skal bruges.
Tærtedej
1. Put 225 g usaltet smør i en stor skål eller skålen til en røremaskine.
2. Tilsæt 55 g stødt sukker.
3. Tilsæt 45 g brun farin.
4. Tilsæt 90 g honning.
5. Pisk, indtil den er glat.
6. Sæt smørblandingen til side.
7. 280 g hvedemel i en mellemstor skål.
8. Tilsæt 70 g fuldkornsmel.
9. Tilsæt 1/2 teskefuld salt.
10. Tilsæt 1/2 teskefuld natron.
11. Tilsæt 1/2 teskefuld kanel.
12. Pisk og bland det sammen.
13. Tilsæt halvdelen af melblandingen til smørblandingen, og pisk, indtil det er indarbejdet. Må ikke piskes for meget.
14. Skrab ned langs siderne af skålen.
15. Tilsæt resten af melblandingen til smørblandingen, og pisk, indtil det er indarbejdet.
16. Form dejen til en plade og pak den ind i plastfolie.
17. Afkøl mindst 1 time, indtil den er fast.
18. Drys arbejdsfladen let med mel, og vend dejen ud på arbejdsfladen.
19. Rul dejen ud til ca. 30 x 60 cm og ca. 3 mm tyk.
20. Skær 8 dejcirkler ud, der er ca. 15 cm i diameter.
21. Tryk dejcirklerne ud i otte tærteforme på 11,5 cm med udtagelig bund (eller brug én tærteform på 25 cm).
22. Prik skallerne over det hele med en gaffel og afkøl i 30 minutter.
23. Forvarm ovnen til 162 °C.
24. Bag 22-25 minutter, eller indtil de ser gyldne og tørre ud.
25. Afkøl skallerne i formene på en rist.
26. Tag skallerne ud af formene.
Topping
1. Put 2 spiseskefulde stødt sukker i en lille gryde og tilsæt 1 spiseskefuld majsstivelse.
2. Pisk grundigt og bland det sammen.
3. Sæt sukkerblandingen til side.
4. Læg 1 pakke brombær i en mellemstor skål, og tilsæt 1 pakke blåbær og 1 pakke hindbær.
5. Bland det sammen.
6. Tag 75 g bærblanding og put det i gryden med sukkerblandingen, og sæt resten af bærrene til side.
7. Kog ved svag varme og rør hele tiden, indtil blandingen koger og tykner en smule.
8. Lad bærblandingen køle helt af.
9. Hæld den afkølede bærblanding i resten af de hele bær, og rør forsigtigt rundt for at blande dem.
10. Pisk kagecremen, indtil den er glat, hæld ca. 2 spiseskefulde i hver tærteform, og glat overfladen.
11. Hæld ca. 2 spiseskefulde bærblanding på hver tærte med en hulske.
12. Servér straks.