Festlige frugtmarengs

Festlige frugtmarengs

  • 1 bakke Driscoll’s-jordbær (400 g)
  • 1 bakke Driscoll’s-hindbær (125 g)
  • 1 bakke Driscoll’s-brombær (125 g)
  • 1 bakke Driscoll’s-blåbær (125 g)
  • 50 g flormelis
  • 40 g mandelflager
  • 4 æggehvider
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 130 g stødt melis
  • 15 dråber mandelessens
  • 2 spiseskefulde stødt melis
  • saften af ½ citron
  • 150 ml piskefløde
  • 20 dråber vaniljeessens
  • lidt friske mynteblade

60 min | 8 portioner | desserter | fester og helligdage | svær

Strawberry
Marengs med bær dessertopskrift
Strawberry

Mmmmm...... En lækker dessert med jordbær, hindbær, brombær og blåbær. Det er marengs i godt selskab!

Fremgangsmåde

  • Bred mandlerne ud på en bageplade og sæt den i en 200 C˚ forvarmet ovn, indtil mandlerne er gyldenbrune.
  • Lad mandlerne køle helt af.
  • Skru ovnens temperatur ned på 110 C˚.
  • Kværn mandler og flormelis i køkkenmaskinen, indtil mandlerne er meget findelte.
  • Pisk æggehvider og bagepulver med el-piskeren på lav hastighed, indtil hviderne er skummende.
  • Tilsæt mandelessens og bland på høj hastighed, indtil det hele er blevet stift.
  • Tilsæt stødt melis, 1 spiseskefuld ad gangen, indtil æggehviderne er skinnende og faste.
  • Vend mandlerne forsigtigt i æggehviderne.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og brug to skeer til at lave 8 små stakke af blandingen.
  • Bred hver stak ud med bagsiden af en stor ske, så stakken bliver cirka 7,5 cm bred.
  • Bag marengsene i 2½ time. De skal være sprøde med en svagt strågul farve og nemt kunne løftes af papiret.
  • Lad dem køle af på bagepladen i 10 minutter og tag dem derefter forsigtigt af pladen.
  • Bland frugt, sukker og citronsaft i en skål.
  • Dæk det til og sæt det i køleskab i mindst 1 time.
  • Pisk fløde, flormelis og vanilje i en mellemstor skål. 
  • Sæt det i køleskab.
  • Sæt hver marengs på en tallerken og fyld med flødeskum og frugt.
  • Pynt med lidt mynteblade.

Himmelsk!

Leafs Strawberry

Bær er vores favorit, men cookies smager også godt ;-). På vores hjemmeside benytter vi cookies (ikke spiselige) for at sikre dig den kundeoplevelse, der er mest relevant for dine interesser. Se venligst vores cookie politik. Hvis du accepterer, forstår du aftalens vilkår og accepterer dem.