Vores klassiske jordbær shortcake med appelsinflødeskum er altid et sikkert hit. En mild Shortcake fyldt med søde bær og luftigt hjemmelavet flødeskum. Denne opskrift må du bare prøve.
Fremgangsmåde
Shortcakes
Varm oven op til 220°C. Beklæd en bageplade med pergament papir. Bland mel, 100 gram rørsukker, bagepulver, kanel og salt i en mellemstor skål. Bland smøren ind i melblandingen med en blender eller 2 knive indtil dejen kan smuldre. Sæt melblandingen til side. Pisk 200 ml. kærnemælk, æggeblomme og vaniljeekstrakt i en mellemstor skål. Hæld kærnemælksblandingen over i melblandingen så den bliver fugtig. Læg dejen ud på et meldrysset bord. Ælt forsigtigt dejen 4-5 gange med mel på hænderne. Slå dejen sammen til en rund flade, omtrent 2 cm. tyk. Skær dejen ud i 8 shortcakes med en kiksskærer på 7-8 cm. Saml resterne sammen. Overfør shortcakes til bagepladen. Bag i 12-14 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Køl kagerne ned i 20 minutter. Skær kagerne op horisontalt med en takket kniv. Pyn og snit 15 jordbær. Vend jordbærrene med 2 tsk. sukker. Sæt de hakkede jordbær til side. Pisk fløde, flormelis og appelsinskal med en mikser indtil det bliver til skum. Sæt flødeskummen på køl indtil du er klar. Anret dine shortcakebunde på otte tallerkener. Smør hver shortcake med 2 tsk. flødeskum. Pyn og halver 20 jordbær på langs. Arranger 5 halve jordbær på flødeskummen. Drys hakkede jordbær ovenover de halverede jordbær. Smør endnu 2 tsk. flødeskum over desserten. Anret shortcaketoppene ovenpå. Anret endnu 1 tsk. flødeskum ovenpå desserten. Pyn 8 jordbær. Snit jordbærrene på langs i skiver på omtrent en halv cm. Arranger hver dessert med 2-3 skiver på hver. Pynt med appelsinskal. Anret 5 halve jordbær på hver tallerken rundt om dine shortcakes. Server med det samme eller sæt på køl.