Jordbærgulerødder med jord af chokolade
Fremgangsmåde
Budding
Forbered et vandbad ved at bringe en gryde med vand i kog, og reducer til lav varme.
Placer 225 gram bittersød chokolade i en mindre gryde eller skål.
Placer den mindre gryde eller skål over den store gryde med kogende vand, sådan at dampen fastholdes imellem de to fryder, og vandet ikke kan komme op i chokoladen.
Lad chokolade smelte indtil den er helt jævn, og rør rundt engang imellem.
Sæt den smeltede chokolade til side.
Hæld 300 ml mælk i en mellemstor skål.
Tilføj 6 Spsk. majsstivelse.
Pisk indtil det er jævnt.
Sæt mælk og majsstivelse til side.
Hæld resten af mælken (600 ml) I en mellemstor gryde.
Tilføj 200 gram sukker, 4 Spsk kakaopulver og ½ Tsk salt.
Få mælkeblandingen til at simre ved medium varme.
Sæt blandingen til side.
Rør rundt i majsstivelsen.
Hæld majsstivelsen over i mælkeblandingen.
Bring buddingen i kog mens du konstant rører rundt.
Kog i yderligere et minut mens du pisker.
Fjern fra varmen.
Rør den smeltede chokolade og 2 tsk. vanilje i.
Fordel buddingen i otte 170 grams spande eller glas som kan anvendes til mad.
Dæk til med plastikfolie.
Sæt buddingen på køl i køleskabet indtil den skal anvendes.
Jordbærgulerødder
Læg et stykke vokspapir, bagepapir eller sølvpapir på en bageplade.
Forbered en sprøjtepose eller brug eventuelt en gaffel til at dryppe chokoladen
Rens 8 store jordbær.
Tør jordbærrene grundigt med et viskestykke eller køkkenrulle.
Smelt 300 gram hvid chokolade i et vandbad ved at bruge metoden ovenfor eller i mikrobølgeoven ved at bruge metoden herunder:
Læg chokoladen i en skål af glas.
Varm i mikrobølgeovnen på medium styrke i et minut.
Rør rundt i chokoladen.
Varm chokoladen op på medium styrke i 30 sekunder.
Rør rundt i chokoladen.
Fortsæt på samme måde med at varme chokoladen op i korte intervaller, indtil den er helt jævn.
Tilføj fire dråber gul madfarve og fire dråber rød madfarve.
Rør rundt så farven fordeles jævnt.
Tilføj mere farve, hvis du ønsker en mere markant nuance.
Hold et enkelt jordbær i de grønne blade.
Dyp jordbærret i chokoladen, så det er ¾ dækket, og drej rundt så bærret er dækket.
Løft jordbærret, og ryst forsigtigt den overskydende chokolade af.
Placer jordbærret på bagepladen.
Gentag med de resterende jordbær.
Giv chokoladen tid til at sætte sig.
Varm den resterende chokolade op til den er helt jævn.
Fyld sprøjteposen med chokolade.
Giv chokoladen tid til at sætte sig.
Fjern plastikfolien fra buddingen.
Drys hver budding med med cookie krummer.
Placer et enkelt dyppet jordbær på hver budding.
Server dine chokoladeoverdækkede jordbærgulerødder umiddelbart herefter.