Som "officiel sommerdessert" er jordbærlagkage en ren crowd-pleaser, og denne opskrift er meget lettere at lave end det lige ser ud. Prøv denne lækre klassiker i dag! Hvis det er nødvendigt, kan du forberede alle komponenter dagen før og samle kagen lige før servering.
Fremgangsmåde
Lagkagebunde
• Forvarm ovnen til 190 °C.
• Smør indersiden på 3 (Ø 20cm) runde kageforme med smør.
• Bland mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en foodprocessor (eller stor skål). Tilsæt smør og rør rundt (eller brug en dejblender), indtil blandingen tager form af grove klumper. Tilsæt fløde og kør igen (eller rør rundt med en gaffel) lige indtil dejen bliver fugtig. Mix ikke for meget.
• Overfør dejen til en let melet flade. Saml dejen i en stor bold og vend den forsigtigt, indtil den er glat, ca. 5 vendinger.
• Opdel dejen i 3 lige store stykker. Tryk hvert stykke dej ned i en tilberedt kageform. Spred dejen til kanterne og gør den så glat som muligt.
• Bag ca. 25 minutter eller indtil gylden.
• Afkøl i 5 minutter, og overfør derefter til en rist for at afkøle helt.
Påfyldning og montering
• Pisk fløde og vaniljeekstrakt med en elektrisk mixer indtil der opstår bløde toppe. Tilsæt sukker mens du pisker og fortsæt med at piske til toppen lige akkurat begynder at blive fast.
• Anbring et kagelag på en serveringsplade. Top jævnt med ca. en tredjedel af jordbærrene. Spred jævnt med ca. en tredjedel af flødeskummet. Anbring det andet kagelag på toppen af flødeskummet. Top jævnt med den anden tredjedel af jordbær og den anden tredjedel af flødeskummet. Anbring det sidste kagelag på toppen af flødeskummet.
• Spred resten af flødeskummet ovenpå kagen og efterlad en kant på ca. 2,5 cm. Top med resterende jordbær i en høj.
• Server med det samme.