Vores opskrift på jordbærmuffins kombinerer den søde smag af jordbær med den krydrede smag af kanel og muskatnød til en herlig oplevelse. Prøv den nu!
Fremgangsmåde
Foropvarm ovnen til 200°C. Smør en muffinplade. Bland 50 g sukker med 1,25 g kanel og 0,6 g muskatnød; drys muffinformene med sukkerblandingen. Gem resten af blandingen til pynt. Sigt 280 g mel, bagepulver, salt og den resterende 150 g sukker, 1,25 g kanel og 0,6 mg muskatnød ned i en stor skål. Tilsæt smørret til melblandingen, og skær det i stykker med en dejblender eller to knive. (Du kan også bruge en elektrisk mikser med dejkrog på langsom hastighed.) Stop med at blande, når smørstykkerne er på størrelse med æter eller mindre. Pisk kærnemælk, æg og vanilje sammen i en lille skål. Tilsæt kærnemælksblandingen til melblandingen og rør, indtil massen er jævn. Dejen vil være klumpet. Hak jordbærrene på størrelse med blåbær eller hindbær. Små bær kan deles i fire dele. Mål 225 g hakkede jordbør, og gem resten af bærrene til anden brug som f.eks. smoothie eller pynt på yoghurt. Vend 225 g hakkede jordbær med den resterende 35 g mel, og kom dem i dejen. Fyld muffinformene til kanten, og drys rigeligt med resten af sukkerblandingen. Bag i 15 minutter, og vend pladen. Fortsæt med at bage i 10-15 minutter, eller til kagerne springer tilbage, hvis de trykkes let i midten og/eller til der ikke hænger ubagt dej ved en tandstikker stukket ned i midten.