BOO! Vi har fundet en fantastisk nem opskrift til Halloween, som du kan lave sammen med dine børn. Lav disse lækre jordbærspøgelser med chokolade – mere (u)hyggeligt bliver det ikke! Samtidig får du et sjovt og lidt sundere alternativ til slik.
Fremgangsmåde
Læg bagepapir på en stor bageplade.
Rens dine jordbær, og tør dem helt af med en blød klud eller køkkenrulle.
Smelt chokoladen i et vandbad. Vær opmærksom på ikke at få vand i chokoladen, da det ødelægger konsistensen. Du kan eventuelt også smelte chokoladen i mikrobølgeovnen – læg den i en glasskål og giv det 20 sekunder, hvorefter du rører rundt. Gentag med kortere og kortere tid indtil chokoladen er smeltet.
Hold jordbærrene i bladene, og dyp dem i den smeltede hvide chokolade. Drej bærrene rundt indtil de er dækket af chokolade. Lad omkring 0,5cm af bærrene være fri for chokolade. Ryst forsigtigt overskydende chokolade af. Placer bærrene på bagepapiret så chokoladen kan sætte sig. Gentag med alle bærrene.
Imens chokoladen sætter sig, skaber du små kosteskafter ud af grene ved at brække dem i små stykker. Saml fibrene til kostens børste, og brug sejlgarnet til at samle kosten.
Når chokoladen har sat sig, kan du presse kosteskaftet ned i jordbærrenes top – ved bladene. Med sprøjteposen laver du små øjne ud af glasur, og klistrer små stykker slik på. Du kan samtidig bruge sprøjteposen med glasur til at lave et smil, en spooky mund eller andre sjove ting på dine spøgelser.